Για εβδομη συνεχή χρονιά, ο καθηλωτικός μονόλογος «Κόλχαας» με τον Νίκο Αλεξίου από την Τρίτη 7 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη για εννέα παραστάσεις, στις 9 μ.μ., στο Studio Μαυρομιχάλη.Το έργο βασίζεται στην διασημότερη νουβέλα του Κλάιστ, από τα σημαντικότερα κείμενα της γερμανικής λογοτεχνίας.

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Μιχαήλ Κόλχαας, φιλήσυχου και νομοταγή έμπορου αλόγων, που πέφτει θύμα αδικίας από κάποιον άρχοντα της χώρας. Οταν αποτυγχάνει να βρει το δίκιο του μέσω της δικαστικής οδού τυφλώνεται από οργή και αποφασίζει μόνος του, με τσεκούρι και φωτιά, να διεκδικήσει εκείνα που του στέρησαν. Ετσι ρίχνεται σε μια αιματηρή και ζοφερή μάχη ενάντια σε όσους θεωρεί πως τον αδίκησαν. Μια μάχη που δεν αργεί να στραφεί αδιάκριτα και μανιασμένα σε όποιον τύχει να βρεθεί στον δρόμο του…

Και τότε, έρχεται η στιγμή που ο Κόλχαας αντιλαμβάνεται την ευθύνη των πράξεών του. Της δικής του, προσωπικής ευθύνης. Και συνειδητοποιεί με τρόμο πως όταν η εκδίκηση ξεκινήσει, το ταξίδι δεν έχει πλέον επιστροφή. Και πως οφείλει να πληρώσει το τίμημα για τις πράξεις του, όσο υψηλό και αν είναι, προκειμένου να συμφιλιώσει την καρδιά με την λογική, τα προσωπικά του πιστεύω με το δίκαιο της Πολιτείας, με έναν τρόπο όμως που διαφυλάσσει την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια του, αποκαθιστώντας την θέση του μέσα στην τάξη του Κόσμου.

iART

iART

Αυτή η σελίδα κατασκευάστηκε με τα πιο αγνά, βιολογικά υλικά και πολλή… αγάπη. Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση.

Δείτε επίσης