Ο Γιώργος Αλτής εμπνέεται από τον αρχαίο ποταμό “Ηριδανό” και μας παρουσιάζει ένα λαϊκό τραγούδι “από τα παλιά” παρέα με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Γιάννη Γιοκαρίνη!

Ο Γιώργος Αλτής έχοντας πάντα ως βάση του τη βαθιά γνώση και αγάπη για τη λαϊκή μουσική, παρέα με τους συνεργάτες – μουσικούς του μας προσφέρει ένα φρέσκο, παρεΐστικο τραγούδι σε λαϊκούς δρόμους με τις ιδιαίτερες και μοναδικές ερμηνείες των Σταμάτη Κραουνάκη και Γιάννη Γιοκαρίνη. Οι στίχοι του τραγουδιού από τον Γιώργο Σαλεμή μας εξιστορούν το παρελθόν και το παρόν του ποταμού Ηριδανού με χιούμορ αλλά και προβληματισμό για το μέλλον.

Κάτω στο μοναστηράκι και στις ράγες του μετρό
αν κατέβεις θα τον έβρεις τον αρχαίο Ηριδανό.

Κάτω στο μοναστηράκι και σε τούνελ σκοτεινό
έχουνε φυλακισμένο τον αρχαίο ποταμό.

Δεν τον σταματούν τα τραίνα τα ατσάλινα θεριά
ρέει αυτός όπως και πρώτα στην κοιλάδα την παλιά.

Μες στους είκοσι αιώνες βάρβαροι κατακτηταί
τα αγιασμένα ύδατα του δεν πειράξανε ποτέ.

Τώρα όμως τα δικά του του Σωκράτη τα παιδιά
τον βρωμίζουν, τον παιδεύουν και του φέρονται σκληρά.

Ένα βράδυ όμως στην Πλάκα στην Ακρόπολη κοντά
θα μαζεψω παλληκάρια που αγαπάνε τα νερά.

Θα μαζέψω τις νεράιδες απ’ τις κρήνες τις παλιές
θα μαζέψω και τις κόρες του Ερεχθείου τις ξωθιές.

Τα αδέρφια του τα δύο το μεγάλο Κηφισό
θα τον κρύψω στο Θησείο πλάι-πλάι στο Ιλισό.

Τα πηγάδια τα αρχαία που τα σφάλισαν κι αυτά
θα ξυπνήσω να κατέβουν στην αρχαία αγορά.

Στους θεούς θα θυσιάσω του Ολύμπου τους παλιούς
άγιους θα προσκυνήσω ορθοδόξους χριστιανούς.

Παναγιά η υπερμάχος και η Παλλάδα Αθηνά
στην Ακρόπολη θα φτιάξουν σχέδια στρατηγικά.

Και ο Διόνυσος θα φέρει την παρέα των τρελών
Σάτυροι την απαρτίζουν και κοπάδια Σειλλινών.

Όταν όλοι θα κρυφτούνε στα σημεία τα μυστικά
όταν όλοι ορκιστούνε μες της Στύγας τα νερά
επανάσταση θα κάνω και εξέγερση τρανή
το ποτάμι να γλυτώσω απ’ τη τύχη τη φρικτή

Σήκω σήκω ποταμέ μου απ’ τη κοίτη την παλιά
τσάκισε τις αλυσίδες κέρδισε τη λευτεριά.

Σήκω σήκω Ηριδανέ μου εξεγέρσου ποταμέ
ήρθε η ώρα όμορφε μου τώρα-τώρα ή ποτέ.

Παράλληλα ο Γιώργος Αλτής συνεχίζει και τον Μάρτιο τις εμφανίσεις του κάθε Κυριακή μεσημέρι στις “Χίλιες και δύο νύχτες” (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, 2103317293) σε ένα μοναδικό, απρόβλεπτο και απενοχοποιημένο πρόγραμμα. Από το «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά» στο «Padam padam» και από το «Άνοιξε γιατί δεν αντέχω» στο «Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;» συν παλιά και καινούργια τραγούδια του Γιώργου Αλτή. Αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα, όλα σε “Ντρίγκι ντρίγκι” άποψη.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Αλτή

Ο Γιώργος Αλτής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μικρά Ασία. Ασχολήθηκε με τη λαϊκή μουσική και το μπουζούκι από μικρή ηλικία. Δάσκαλοί του υπήρξαν ο Θέμις Παπαβασιλείου και ο Γιάννης Παλαιολόγου.
Ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών ΡΑΣΤ που εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Κύπρο. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο cd των ΡΑΣΤ όπου περιλαμβάνει και μια ορχηστρική σύνθεση του Γιώργου Αλτή. Το 2005 κυκλοφόρησε ως συνθέτης το πρώτο του προσωπικό cd «Ας την αγάπη να σε σκοτώσει» με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη.

Το 2009 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του cd «Λέει η ζωή» με ερμηνεύτριες τις Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρία Κώττη Αννα Καραγεωργιάδου, Μαριλλένα Λευκιμμιάτη και τον ίδιο. Εργάζεται ως μουσικός από 15 χρονών. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαίρη Μαράντη, Λιζέτα Νικολάου, Γιάννη Ντουνιά, Γιάννη Μωραΐτη κ.ά.

Αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και κυρίως στο Μετρονόμο στη στήλη «Πίσω από τα όργανα” από το 2000. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Οκτώ Λαϊκά Πορτρέτα” από το περιοδικό “Λαϊκό Τραγούδι” και το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο “Λαϊκά Πορτρέτα” από το περιοδικό Μετρονόμος.