Συνέντευξη στην Άννα Παχή

Έχοντας μακρά και σημαντική πορεία, χωρίς εφέ και «χρυσόσκονη», η Κρινιώ Νικολάου μιλά στο iART, ενώ θα την απολαύσουμε όλες τις Πέμπτες του Νοέμβρη στο “Σκαλί art”

Ασχολείσαι με τη μουσική από πολύ μικρή. Θυμάσαι το συναίσθημα που ένιωσες τότε; Εξακολουθείς να νιώθεις το ίδιο;

To πρώτο συναίσθημα ήταν απέραντη χαρά για κάτι που μου άρεσε πολύ και θα άρχιζα να το γνωρίζω από κοντά! Με κάθε χρόνο που περνούσε γινόταν αγάπη… αυτό είναι κάτι που δεν άλλαξε, ούτε πρόκειται να αλλάξει!

Η καριέρα σου είναι γεμάτη σημαντικά πράγματα αλλά και μετρημένα βήματα. Πως κατάφερες να μην «ενδώσεις» σε εντυπωσιασμούς, ή να γίνεις βορά στο κακώς λεγόμενο «εγχώριο star system».

Αυτό που περιγράφεις, θεωρώ πως έχει να κάνει πιο πολύ με τον χαρακτήρα του καλλιτέχνη… Πάντα με ενδιέφερε η ουσία των πραγμάτων. Αυτός ήταν και είναι ο προσανατολισμός μου.

Έχεις αφιερώσει τη ζωή σου στη μουσική. Τι σου έχει δώσει και τι έχει “πάρει” από σένα;

Πραγματικά, παρ όλο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι από εμένα δεν μου έχει «πάρει» τίποτα αλλά το αντίθετο.  Αν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό, είναι πως έχει εμπλουτίσει  θετικά πράγματα τη ζωή μου και μου έχει πάρει τα…. αρνητικά.

Πιστεύεις πως θα μπορούσες να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό; 

Νομίζω όχι… Αν και, κάτι άλλο που αγαπώ πολύ είναι ο αθλητισμός, ασχολήθηκα και με αυτόν από μικρή… Είναι από τα πράγματα που ήθελα πολύ να κάνω πάντα στη ζωή μου!

Η κρίση έχει επηρεάσει σαφώς και τη μουσική σκηνή. Έχεις δει διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Σίγουρα μια οικονομική δυσπραγία είναι πάντα ανασταλτικός παράγοντας, οπότε υπάρχει αισθητή διαφορά. Παρ’ όλα αυτά, μέσα από αυτήν ο κόσμος δεν έχασε το καλό του κριτήριο και στηρίζει τους καλλιτέχνες που αγαπά.

Ζούμε στην εποχή των talent shows. Ποια η γνώμη σου για αυτά; Θα ήθελες να συμμετάσχεις ως κριτής σε κάποιο;

Πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία για τα νέα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους.  Προσωπικά όμως δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή να συμμετέχω.

Εργάζεσαι, δημιουργείς, ερμηνεύεις. Ποιά θα ήταν η συμβουλή σου σε έναν νέο καλλιτέχνη;

Να μην ξεφεύγει απ τους στόχους του και ότι κάνει, να το κάνει με αγάπη και πάθος. Σίγουρα, απαιτείται και πολλή, σκληρή δουλειά!

Τι θα δούμε φέτος από σένα;

Βρίσκομαι σε έναν πολύ ζεστό χώρο, στο «Σκαλί art» που είναι  πολυχώρος τέχνης. Εκεί  παρουσιάζω τη μουσική διαδρομή του έρωτα,  κάθε Πέμπτη στις 9μμ.

Επίσης, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ξεκινώ στο θέατρο «Αλκμήνη» μία μουσικοθεατρική παράσταση..

Τι θα ήθελες να πάρει το κοινό φεύγοντας από live σου;

Θετική ενέργεια για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη.

 

ΣΚΑΛΙ art

Λεωφόρος Ειρήνης 30-32 – Εμπορικό Κέντρο Ηλιοτρόπιο – Ηλιούπολη

Τηλ. 210 9912496

Είσοδος 10 € (με μπύρα ή κρασί)

Ώρες : 21:00 – 24:00