Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης επιστρέφουν στο six d.o.g.s για να παρουσιάσουν τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο ΝΥΝ και από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους Greekadelia, Ταξιδοσκόπιο, Τα Μυστικά των Βράχων, Ηχοτρόπια και Υφαντόκοσμος.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική του live looping και με μια σειρά απο πετάλια/εφέ, ο Στάθης Καλυβιώτης χτίζει με το στεριανό λαούτο του ένα “wall of sound” με δικές του λούπες, ήχους και προ-ηχογραφημένα περιβαλλοντικά ηχοχρώματα. Πάνω σε αυτόν τον ηλεκτρονικοακουστικό ήχο, η Κρίστη παίζει Ινδικό Αρμόνιο και κρουστά, τραγουδά τους βιωματικούς στίχους της, αυτοσχεδιάζει, διαβάζει ζεν ποιήματα, διηγείται ιστορίες.

Σύντομο Πορτρέτο:

Πρωτοπόροι στην Ελλάδα της μίξης της παραδοσιακής μουσικής με την ψυχεδέλεια, το πανκ και την electronica, η Κρίστη και ο Στάθης γυρνούν εδώ και χρόνια τον κόσμο με την μουσική τους, παίζοντας σε μουσικά φεστιβάλ σε όλες τις άκρες του πλανήτη, σε θρυλικά live music clubs και συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.

Οι 6 δίσκοι τους, σε μουσική του Στάθη και στίχους της Κρίστης έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές και διακρίσεις από τον διεθνή μουσικό τύπο και από τους πιο έγκυρους ραδιοφωνικούς παραγωγούς των μουσικών ραδιοφώνων του κόσμου, ενώ κομμάτια τους συμπεριλαμβάνονται σε πάρα πολλά compilation albums ανάμεσα σε κομμάτια των πιο σημαντικών ονομάτων της world music σκηνής.

Tο καλοκαίρι του 2017 η Κρίστη με τον Στάθη έπαιξαν στο Βερολίνο (στο Berlin Art Academy για το Berlin Poetry Festival), στην Δρέσδη (Societae Theather), στην Λειψία (στο ιστορικό ροκ κλαμπ nAto), σε μεγάλα open air μουσικά φεστιβάλ της κεντρικής Ευρώπης, στο Palau De Musica της Βαλένθια στην Ισπανία και, λίγες μέρες πριν, στο ιστορικό The Sugar Club του Δουβλίνου στην Ιρλανδία.

Το μουσικό ταξίδι του ηλεκτρονικο-ακουστικού ντουέτου, που εδώ και είκοσι περίπου χρόνια μπλέκει δημιουργικά την μουσική τεχνολογία του 21 αιώνα με τις πιο αρχαίες, «σαμανικές» μουσικές παραδόσεις και με την ποιητική παράδοση του ελληνικού στίχου, συνεχίζεται…

Μερικά από τα μέρη που έχουν παίξει:

Montreal International Jazz Festival, New York Summer Stage Festival, Kennedy Centre Washington, Barbican Launch London, Union Chappell London, Roundhouse London, Ritch Mix London, Mostra de Artes Mediterraneo Sao Paulo, Womex 2002 Essen, Bardentreffen Festival Nurnberg, Berlin Poetry Festival, Academy of Arts, Berlin, Sete Sóis Sete Luas, Lisbon, Forum Barcelona, MUVIM Modern Art Museum, Valencia, Ghana Fest Valetta, 2000 Islands Festival Prague, Ethnoabient Festival Split, Spring Festival Erevan, Women Sing the World Festival Tel Aviv, Satelitt Café Paris, GLOBAL Copenhagen, JAZZIT Club Saltsburg, Szene Wienna, Art Base Gallery Brussels, Himalayan Iyengar Yoga Center.

Δισκογραφία:

NYN (no 1 in the Transglobal World Music Charts, Oct 2016/ no 2 in the World Music Charts Europe, Nov 2016)
Greekadelia (no 1 in the WMCE, Aug & Sept2012),
Ταξιδοσκόπιο/Taxidoscopio (no 3 in the WMCE, March & April 2007),
Τα Μυστικά των Βράχων/The Secrets of the Rocks (no 1 in the WMCE, Jan 2003),
ΗΧΟΤΡόΠΙΑ/Echotropia (no 6 in the WMCE, May 2000)
Υφαντόκοσμος / Ifantokosmos (1998)

 

Κρίστη Στασινοπούλου: τραγούδι, διηγήσεις, Ινδικό αρμόνιο, μπεντίρ
Στάθης Καλυβιώτης: λαούτο, live looping, ηλεκτρονικά