Τρίτη και τελευταία παράταση για φέτος παίρνουν οι παραστάσεις του έργου Lebensraum – Ζωτικός Χώρος του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, στην θεατρική σκηνή του Faust. Το κοινό αγκάλιασε το θεατρικό «πείραμα» που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα και συνεχίζει με λίγες παραστάσεις μέχρι το Πάσχα, οπότε και θα ολοκληρωθεί για φέτος.

To Lebensraum ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά – σε σκηνοθεσία της Έ.Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο όπου κι αν παίχτηκε.

Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα “στραβώνουν” και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του. Πόση διαπραγμάτευση του είναι επιτρεπτή; Και πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση και να παραμείνουν “θεατές”;

«Συναυτουργούς» στο εγχείρημά της η Πηγή Δημητρακοπούλου έχει τους ηθοποιούς Πάνο Ζουρνατζίδη και Σήφη Πολυζωίδη στους δύο ρόλους του Χειριστή και του Αποδέκτη του εφιαλτικού πειράματος.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά: Κώστας Παππάς
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός
Φωτογραφίες promo: © Γιάννης Ζαφείρης

Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, 21.00. Διάρκεια: 75 λεπτά
Έναρξη παραστάσεων: 13 Δεκεμβρίου 2016
Εισιτήρια: 12€ (Γενική είσοδος), 10€ (Μειωμένο, Φοιτητικό), 5€ (Ατέλειες, Ανέργων, ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/faust/lebensraum

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
FAUST Bar-Theatre-Arts: Αθηναΐδας 12 & Καλαμιώτου 11, Αθήνα, Τηλ: 210 3234095, www.faust.gr