Σφύζει από δράση, ενέργεια, ένταση ανατροπές και ταξίδι, διαστημικό ταξίδι βέβαια, το δεύτερο βιβλίο του Γιώργου Γιαλούρη, ένα μυθιστόρημα κλασικής επιστημονικής φαντασίας, με τον τίτλο «Little girl blue» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που κερδίζει τον αναγνώστη ήδη από το εξώφυλλο, φιλοτεχνημένο από έναν μετρ του είδους, τον Γιάννη Νέλσων Σμυρναίο. Αλλά και από περιεχόμενο δεν πάει πίσω…

Η Κοινοπολιτεία δεν περίμενε την ευρείας κλίμακας επίθεση από τα Συνασπισμένα Βασίλεια. Αιφνιδιάστηκε και ηττήθηκε στον πόλεμο. Χιλιάδες πλανήτες έπεσαν κάτω από την τρομακτική δύναμη πυρός των Συνασπισμένων Βασιλείων.
Μέσα στον ορυμαγδό, η μικρή Ναδένια απομακρύνεται βίαια από τον πατέρα της και μεγαλώνει υπόδουλη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τη δίψα να πάρει εκδίκηση. Με το πέρασμα των χρόνων, η διάθεση και οι ελπίδες της ατονούν, μέχρι που κάτι θα συμβεί και θα φουντώσει μέσα της ο πόθος για αντίσταση στο αυταρχικό καθεστώς. Αλλά και ο καημός, η εσώτερη ανάγκη να διαπιστώσει εάν ο πατέρας της είναι ζωντανός και να τον αναζητήσει κάπου εκεί έξω, στο Διάστημα.
Θα καταφέρει άραγε η Ναδένια να αλλάξει τη μοίρα της;

Μπορεί μία μικρή ομάδα να ανατρέψει καταπιεστικούς μηχανισμούς;
Πίσω από την καταιγιστική δράση με ώριμο λογοτεχνικό ύφος και εξαιρετική ισορροπία μεταξύ περιγραφών και διαλόγων, στο μυθιστόρημα του Γιώργου Γιαλούρη υφέρπουν προβληματισμοί και ανησυχίες για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις κοινωνικές δομές και τους πολιτικούς κανόνες που διέπουν και ορίζουν τις κοινωνίες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Little girl blue
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Γιαλούρης
ISBN: 978-618-5095-52-9
ΣΕΛΙΔΕΣ 240
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 14*21
ΤΙΜΗ 12 ευρώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ