Δύο γυναίκες. Η Αννέτα και η Συλβί. Δύο κόσμοι διαφορετικοί. Ένα έργο που αφορά κάθε γυναίκα. Αφορά τις δυσκολίες, τις αποφάσεις, τις επιλογές που μας υποχρεώνουν να κάνουμε. “Μας υποχρεώνουν”; Μα η Αννέτα μπορεί! Μπορεί να επιλέξει αλλιώς!Μπορεί να κρατήσει ελέυθερη την ψυχή της. Με όποιο κόστος.

Όταν η Αννέτα ανακαλύπτει την ετεροθαλή αδερφή της, τη Συλβί, τότε οι δύο γυναίκες ξεκινάνε μαζί ένα μακρινό ταξίδι μέσα στη ζωή. Ο έρωτας, η ζήλια, η εξασφάλιση και η ελευθερία, η εργασία, τα χρήματα, η πνευματικότητα, η μόρφωση, το παιδί. Αλλά στο τέλος, η ίδια η γυναίκα. Η Ψυχή της. Η μαγεμένη της Ψυχή.
Ένα έργο εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Γάλλου Νομπελίστα συγγραφέα Ρομαίν Ρολλάν, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία της Ξανθής Ταβουλαρέα.

Ένα έργο που αφορά όλες τις γυναίκες. Που συγκινεί, και μας κάνει να αναλογιστούμε την πορεία που επιλέγουμε.
Ένα έργο, ανάμεσα στον ρεαλισμό και στην ποίηση, στην καθημερινότητα και στην πνευματική αναζήτηση της ελευθερίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Η Αννέτα ανακαλύπτει στα συρτάρια του νεκρού πατέρα της, τα γράμματα μιας άλλης γυναίκας. Της αδερφής της. Στην προσπάθειά της να την γνωρίσει καλύτερα, μαγεύεται από την διαφορετικότητά της, και οι δύο αδερφές αρχίζουν ένα παιχνίδι ύπουλης εξουσίας.

Η Αννέτα, εύπορη. Η Συλβί ζει από την εργασία της στο ατελιέ ραπτικής. Η Συλβί ελεύθερη χαίρεται τον έρωτα. Η Αννέτα ζει με την ιδανική του εικόνα, κι όμως, όταν ερωτεύεται, γεννάει έναν γιο, αποφασισμένη να τον μεγαλώσει ως ανύπαντρη μητέρα.

Παθιάζονται η μία με την άλλη, αγαπιούνται, κοροϊδεύονται. Η οικονομική κατάρρευση της Αννέτας, τις αναγκάζει να ζήσουνε μαζί, οι δύο αδερφές και ο εξώγαμος γιος της Αννέτας, ο μικρός Μάρκος. Που με τα φιλιά και την προτίμησή του στη Συλβί, τις διχάζει αλλά και τις ενώνει.

Η πρακτική άποψη της Συλβι για τη ζωή και η αφηρημένη αίσθηση της Αννέτας, πλέκονται σε αυτήν την ιστορία, και μας φέρνουν κοντά σε όλα τα στάδια της γυναικείας φύσης, και του βίου που καθεμιά μας περνάει.
Οι δύο αδερφές, που μαζί, ολοκληρώνουν μία Ψυχή. Μία μαγεμένη Ψυχή.

Ταυτότητα της παράστασης

Η Μαγεμένη Ψυχή – από το ομώνυμο βιβλίο του Ρομαίν Ρολλάν
Θεατρική απόδοση: Ξανθή Ταβουλαρέα
Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα – με την αμέριστη βοήθεια και τις σκιές της Βαρβάρας Πεντζερίδου
Σκηνικά- Κουστούμια: Ρέον – Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο
Μουσική επιμέλεια: Βαλάντης Τερζόπουλος (aka Electric Looser)
Κίνηση: Κωνσταντίνα Μαντζίκα


Ερμηνεύουν:

Αννέτα: Ξανθή Ταβουλαρέα
Συλβί: Φίλη Μαρσώ
Παίζεται: Θέατρο Αλκμήνη – Αλκμήνης 8-12, Γκάζι (στάση Πετράλωνα, στάση Κεραμεικός)
Για 4 μόνο παραστάσεις: Κάθε Τρίτη 2, 16, 23,30 Μαΐου, στις 21:30
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Τηλ. Κρατήσεων: 210 3428650
Γενική είσοδος: 10€ – +4 άτομα: 8€ – ΑΜΕΑ: δωρεάν