Η Μαρία Λατσίνου σε ένα ακουστικό σετ με επιλογές τόσο από το πρόσφατο άλμπουμ της «Μια Ανάσα Μετά», όσο και από το ντεμπούτο της «Μια Ανάσα Δρόμος». Ένα ατμοσφαιρικό live που ενώ διατηρεί το μίγμα jazz, παραδοσιακών και ροκ στοιχείων που χαρακτηρίζει το ρεπερτόριο της Μαρίας Λατσίνου, παράλληλα το φωτίζει από διαφορετική οπτική γωνία.
Για την ιδιαίτερη αυτή περίσταση το σχήμα στη συναυλία στο Κελάρι θα αποτελείται από τους εξής μουσικούς: Μαρία Λατσίνου (φωνή), Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν)

Τη συναυλία θα ανοίξει το νεοσύστατο φωνητικό σύνολο Ebb ’n’ Flow το οποίο ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευάζει, μεταξύ άλλων, μουσική των Radiohead, Björk, Jamiroquai.
Συμμετέχει η Ieva Priedite (πιάνο)

Λίγα λόγια για το φωνητικό σύνολο Ebb ‘n’ Flow:

Το νεοσύστατο αυτό πειραματικό φωνητικό σύνολο γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τη μαέστρο Κωνσταντίνα Σαμακοβλή και τη χορεύτρια Ευαγγελία Χωριανοπούλου, με στόχο τη διερεύνηση των ΄΄αχαρτογράφητων νερών΄΄ διάδρασης του αυτοσχεδιασμού φωνής και κίνησης στην Ελλάδα. Ο πυρήνας των 13 γυναικών που το αποτελούν ταξιδεύει με μόνη ”σχεδία” την κοινή αγάπη για τη μουσική και τον πειραματισμό. Η ομάδα Ebb ‘n’ Flow δε διαφέρει πολύ από το κοινό της. Και οι δύο δρουν προσθετικά στην πλημμυρίδα της συγκίνησης και της ταυτόχρονης πλεύσης προς την αλήθεια της μουσικής.
To σύνολο ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευάζει, μεταξύ άλλων, μουσική των Radiohead, Björk, Jamiroquai.

Λίγα λόγια για την Μαρία Λατσίνου και το συγκρότημα της:

Η Μαρία Λατσίνου εμφανίστηκε σαν σόλο καλλιτέχνης τον Φεβρουάριο του 2015 με το άλμπουμ «Μια Ανάσα Δρόμος», το οποίο περιείχε τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου. Της κυκλοφορίας του άλμπουμ προηγήθηκαν τακτικές ζωντανές εμφανίσεις οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Με το συγκρότημα της έχει εμφανιστεί σε πολλά Φεστιβάλ (Puzzlemusik Festival, Φεστιβάλ Χίμαιρες, Cretan Diet Festival), μεγάλες διοργανώσεις (Street Party για τα γενέθλια του 105.5 Στο Κόκκινο, «10 χρόνια Puzzlemusik» κ.α.) καθώς και σε χώρους όπως τα six d.o.g.s και ΙΛΙΟΝ plus.
To «Μια Ανάσα Δρόμος» συμπεριελήφθηκε στις λίστες με τα καλύτερα του 2015 σε Avopolis.gr, Mixgrill.gr, Δισκοπάθεια και Polaroid Android. Το δεύτερο άλμπουμ της «Μια Ανάσα Μετά» κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, στις 26 Απριλίου 2017.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017, στις 21.30
Είσοδος: 6€
Σερβίρεται και φαγητό

ΑTHENAEUM “Κελάρι”
Αδριανού 3, Θησείο, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο»)
Τηλ.: 210 3210 239 & 6945 160 385