Το ΔΝΤ φέρεται να πρότεινε στην Ευρωζώνη να μην καταβάλλει η Ελλάδα τόκους ή κεφάλαιο μέχρι το 2040. Το ξαναγράφω για να το ξαναδιαβάσετε: Μέχρι το 2040. Προτείνει επίσης να αφεθεί το δάνειο να ωριμάσει (όπως το κρασί και το ουίσκι) μέχρι το 2080. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα χρωστάμε μέχρι το τέλος του κόσμου; Πως μέχρι τότε θα ζούμε σε ύφεση; Μήπως θα πρέπει να πουληθούμε μια και καλή στα σκλαβοπάζαρα των αγορών; Μας δουλεύουν.

Κατσικώθηκε ο «κόφτης» (μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης, ότι κι αν σημαίνει αυτό πέρα από φόρους) σε συνεδρίαση στο Μαξίμου, του οποίου τα τούβλα όπου να’ ναι θα αρχίσουν να πέφτουν, καθότι δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό. Ο «κόφτης» θα κόβει όταν δεν θα επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Γνωρίζουμε ήδη πως δε θα επιτευχθούν, οπότε ετοιμαστείτε για κοψίματα.

Το χαβά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, που ανέφερε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν «αυτοαποκλειστεί» από το διάλογο του «κέντρου» για τις μεταρρυθμιστικές λύσεις. Σταύρο, πάρ’ το αλλιώς αγόρι μου, σκασίλα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΕΛ για τα μούτρα σου. Όσο για τη συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που λες πως δε θα συμβεί, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες. Είναι γλυκό το κάθισμα της Βουλής…

Εν μέσω Πανελληνίων η ομάδα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (υπάρχει, προφανώς) εξέδωσε ανακοίνωση που αφήνει υποσχέσεις για την κατάργησή τους. Των Πανελληνίων, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν τις έχει καταργήσει τόσο καιρό, δεν είναι δύσκολο. Εκδίδεις ένα ΠΔ και τσαφ! Τέλος οι Πανελλήνιες. Όπως οι μισθοί, οι συντάξεις, η ασφάλεια, η εργασία. Άντε με το καλό παλικάρια μου.

Μας δουλεύουν.

Τσουκνίδα