Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Περάματος πήραν θέση για τους τραμπουκισμούς και τα μισαλλόδοξα επιχειρήματα που σκοπό είχαν να μην επιτρέψουν στα προσφυγόπουλα να έχουν πρόσβαση στη μάθηση. Το 15μελες τους συνεδρίασε, αποφασίζοντας 4 σημεία που συμπυκνώνουν σε λίγες γραμμές την καλύτερη απάντηση σε κάθε φασίστα…

Το ψήφισμά τους περιέχει τα εξής:

1) Να στηρίξει τους συμμαθητές μας διότι και αυτοί έχουν δικαίωμα στη μάθηση όπως κι εμείς.
2) Να καταδικάσει κάθε ρατσιστική διάκριση εις βάρος τους. Έχουν και αυτοί τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε όλοι μας.
3) Να καταδικάσει επίσης κάθε εξωσχολική παρέμβαση στα σχολεία, τα οποία πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.
4) Αποφάσισε, τέλος, να στηρίξει αυτά τα παιδιά συγκεντρώνοντας σχολικά είδη.
Το συγκεκριμένο ψήφισμα κοινοποιήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, την Τετάρτη, και συγκεκριμένα την ώρα που γονείς παρέθεταν ρατσιστικό μίσος, ζητώντας τα προσφυγόπουλα να μείνουν έξω από τα σχολεία.

«Το Κοράνι αναφέρει ότι σκοτώνοντας αλλόθρησκους έρχεσαι πιο κοντά στον Μωάμεθ. Δεν μιλάμε για απλά παιδάκια αλλά για παιδάκια με θρήσκευμα μουσουλμάνων» ακούστηκε από κηδεμόνα την ώρα της συνεδρίασης.
Τελικά, η αλληλεγγύη δεν είναι απόρροια εμπειριών, αλλά αντίληψης, έχοντας την ιδιότητα να φιμώνει υποδειγματικά τη ρατσιστική ρητορική κάθε υπόδικου ή μη χρυσαυγίτη.

koutipandoras