Ο Matt Elliott επιστρέφει στο six d.o.g.s στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας του στην Ελλάδα, με σταθμούς σε Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

Γεννημένος στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας, ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα το 1996 ως Third Eye Foundation με την κυκλοφορία του Semtex στην ανεξάρτητη Linda’s Strange Vacation. Με αυτό το όνομα κυκλοφόρησε ακόμα 5 άλμπουμ και καταξιώθηκε στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Το 2003 κυκλοφόρησε πλέον ως Matt Elliott το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ “The Mess We Made” στην Domino, συστήνοντας στο κοινό τον καινούργιο του ήχο, ο οποίος κινείται σε φολκ μοτίβα με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και των ιδιαίτερων, μελαγχολικών φωνητικών του. Ακολούθησε η τριλογία του Drinking Songs (2005), Failing Songs (2006) και Howling Songs (2008) στη γαλλική δισκογραφική Ici d’ailleurs.

To 2010 κάνοντας στροφή προς πιο πειραματικές φόρμες επανεμφανίστηκε ως Third Eye Foundation παρουσιάζοντας το The Dark. Έπειτα από 3 χρόνια συνέχισε τις κυκλοφορίες του ως Matt Elliott με τα The Broken Man (2011) και Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart (2013).

Ο τελευταίος του δίσκος The Calm Before δεν αποτελεί απλά μια λογική συνέχεια των προηγούμενων δουλειών του αλλά μας αποκαλύπτει την εξέλιξη του τόσο σε μουσικό όσο και σε στιχουργικό επίπεδο.