Δύο θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής συναντώνται με έναν ανορθόδοξο και υπέροχο τρόπο στη σκηνή του Gagaring για να στηθεί μια μυσταγωγία που θα δημιουργήσει αναμνήσεις.

Μπορεί κανείς να πει πολλά για τον Mick Harvey, συνιδρυτή, μαζί με τον Nick Cave, των Birthday Party και των Bad Seeds, αλλά μπορεί, από την άλλη, και να αφήσει τα τραγούδια να μιλήσουν: Deanna, The Mercy Seat, Red Right Hand, Tupelo. Μπορεί, επίσης, να αφήσει να μιλήσει και το γεγονός ότι η PJ Harvey τον επιλέγει σταθερά για να περιοδεύει μαζί της, να ηχογραφούν δίσκους ή/και να του εμπιστεύεται την παραγωγή τους: To Bring You My Love, Stories From The City, Stories From The Sea, Let England Shake, The Hope Six Demolition Project, είναι τα (τουλάχιστον εμβληματικά) άλμπουμ στα οποία έχουν συνεργαστεί οι δυο τους. Ο πολυάσχολος Αυστραλός, όμως, πέραν όλου αυτού του μυθικού namedropping, έχει και μακρά προσωπική πορεία, η οποία μετράει 9 ολόκληρα solo albums, τέσσερα εκ των οποίων αποτελούν διασκευές στο έργο του Serge Gainsbourg, με μετάφραση της στιχουργίας του στα αγγλικά.

Αν ο Mick Harvey δεν χρειάζεται συστάσεις, τι να πει κανείς για τον Serge Gainsbourg: συνθέτης, τραγουδιστής, πιανίστας, συγραφέας, ποιητής, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός και αγαπημένος των γυναικών. Τολμηρός, προκλητικός, σκανδαλώδης, παιχνιδιάρης και υπερσεξουαλικός, ο Gainsbourg έγραψε πάνω από 550 τραγούδια που διασκευάστηκαν με το ίδιο πάθος που αγαπήθηκε και ο ίδιος. Οι ιστορίες γύρω από τα τραγούδια του είναι πλέον μυθικές: το σκάνδαλο του Les Sucettes της teenager, στα 60s, France Gall, που ήταν παραπάνω από ένα τραγούδι για ένα κορίτσι που έτρωγε ένα γλειφιτζούρι, τα Ford Mustang και Bonnie and Clyde που γράφτηκαν με αφορμή τη σχέση του με τη Γυναίκα Που Έπλασε Ο Θεός, την Brigitte Bardot, η ανακήρυξη του, κατά τον ίδιο “απόλυτου τραγουδιού αγάπης” Je t’aime… moi non plus ως “προσβλητικό” από το Βατικανό που σήμανε και την έναρξη της πολύχρονης και περίπλοκης σχέσης του με την Jane Birkin – ήταν όλα αλήθεια, και έχτιζαν σιγά σιγά και τον μύθο του ίδιου του Gainsbourg, που παρέμεινε αμφιλεγόμενος και επιρρεπής σε κάθε δυνατό ηδονισμό μέχρι τον θάνατό του, σε ηλικία 63 ετών.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2017 ο Mick Harvey κυκλοφόρησε το Intoxicated Women, το τέταρτο και τελευταίο άλμπουμ του αφιερώματος στο έργο του Gainsbourg, του καλλιτέχνη που, εμφανώς, του ασκεί ακαταμάχητη γοητεία, τόση ώστε να τον εμπνεύσει για τέσσερις ολόκληρους δίσκους. Το Intoxicated Women επικεντρώνεται στα 60s και τα ντουέτα του με τις France Galle, Juliette Greco και Brigitte Bardot – οι μοιραίες, σέξι σχέσεις που αφηγούνται θα εξιστορηθούν live στη σκηνή του Gagarin, ποτισμένες με πόνο, αλκοόλ και λαγνεία την Παρασκευή 31 Μαρτίου, δηλαδή στην καρδιά της άνοιξης: την καταλληλότερη εποχή. Να είστε παρόντες σε ένα live που θα θυμάστε και θα σκέφτεστε για πολύ καιρό αφού σβήσουν τα φώτα.