Οι Modified Dog είναι ένα οπτικοακουστικό συγκρότημα/κολεκτίβα, το οποίο μετασχηματίζεται, αλλάζει μέλη και διαφοροποιείται μουσικά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε live/performance/project.

Ο ήχος τους συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία. Χρησιμοποιούν ψηφιακά/ηλεκτρονικά όργανα (laptop, synthesizers, pedal effects), φυσικά όργανα (τρομπέτα, κρουστά, φωνή, κιθάρα, σαξόφωνο, τύμπανα) και ηχογραφήσεις (sampling) από διάφορες πηγές ήχου (ομιλίες, ήχοι πόλης, ήχοι από το περιβάλλον). Συνθετικά χρησιμοποιούν φόρμες και στοιχεία από μινιμαλισμό, πειραματική μουσική, jazz, ηλεκτρονική μουσική και post rock. Με την ταυτόχρονη χρήση φωτισμού και video mapping προβολών δίνουν μια “κινηματογραφική” αίσθηση σε κάθε performance.

Στο six d.o.g.s. θα παρουσιάσουν, ως ντουέτο (Δημήτρης Δαλέζης, Χρύσανθος Χριστοδούλου), εφτά μουσικές συνθέσεις από παλιότερο και καινούργιο υλικό. Τα visuals του live θα αναλάβει η Κάλλια Τριανταφύλλου.

Dimitris Dalezis: trumpet, percussion,
Chrysanthos Christodoulou: electronics, guitar
Kallia Triantafyllou: Visuals

Bio:

To 2009 οι Χρύσανθος Χριστοδούλου, Δημήτρης Δαλέζης και Δημήτρης Τάτσης δημιούργησαν το μουσικό σχήμα “Basement” και ξεκίνησαν μια σειρά από live με υλικό διάφορες συνθέσεις του Χρύσανθου Χριστοδούλου γραμμένες για χοροθέατρο. Απο το 2011 μαζί με τον Στάθη Μήτσιο αλλάζουν τον χαρακτήρα των εμφανίσεων τους καθώς τα live γίνονται μέσα σε ένα τρισδιάστατο “εικονικό” περιβάλλον και το φως συμμετέχει στην ενορχήστρωση των συνθέσεων. Μέσα σε όλα αυτά καθοριστικό ρόλο παίζει ο αυτοσχεδιασμός μέσω του οποίου διαμορφώνεται καινούργιο υλικό. Το 2012 συμμετέχει στο σχήμα ο Δημήτρης Παντελιάς και το 2013 αλλάζουν το όνομα σε “Modified Dog” ενώ πλέον στο σχήμα συμμετέχει και ο Δημήτρης Τασούδης. Συνεργάζονται με εικαστικούς, φωτογράφους και visual καλλιτέχνες όπως οι: Στάθης Μήτσιος, Στρατής Βογιατζής, Κάλλια Τριανταφύλλου, Μαρία Λούβαρη, Θέκλα Μαλάμου και Αργύρης Μαρινόπουλος. Το 2016 συμμετείχαν στα 51 Δημήτρια με το project “8:00 a.m – 9:00 a.m. / from light to darkness, from orange to black”. Επίσης συνεργάζονται με το Caravan Project για το project “Fragments of Real”. Μέσα στο 2017 θα κυκλοφορήσουν τον δίσκο με τίτλο “memories21”.