Εν αρχή ην ο Moloch (Μολώχ). Η αρχαία βιβλική θεότητα, που έτρωγε παιδιά, που απαιτούσε θυσίες (κάτι σαν τον δικό μας Μινώταυρο), και αποτέλεσε βασικό πρωταγωνιστή στον Ύμνο της Beat Generation, “Howl”.

O frontman και συνθέτης Lucas Fitzsimons, ονόμασε το γκρούπ του, THE MOLOCHS, γιατί είχε πλήρη επίγνωση των θυσιών που έπρεπε να κάνει για να πετύχει τους στόχους του, και επειδή αναζητούσε μια συνεχή υπενθύμιση του τέρατος που όφειλε να πολεμά σε κάθε του βήμα. Του τέρατος που τόσο γλαφυρά περιγράφει ο Allen Ginsberg στο δεύτερο μέρος του “Howl”.

Μετά απο ένα ταξίδι στην Ινδία ο Fitzsimons, με την βοήθεια του Ryan Foster κυκλοφορεί το πρώτο album του group με τίτλο, “Forgetter Blues”, με σημαντικό μεν, αρκετά πρωτόλειο υλικό, δε. Το album αυτό, που δεν έμελλε να πάει μακριά, αντλούσε τις επιρροές του απο το garage, το πρώιμο punk και την folk παράδοση.
Αυτά εν έτει 2013… Το 2017, όμως, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή!

Τον Γενάρη οι THE MOLOCHS, κυκλοφορούν στην Innovative Leisure (την εταιρεία που ανάμεσα σε πολλούς άλλους μας σύστησε και τους Allah-Las), το album, “America’s Velvet Glory”, που γνωρίζει διθυραμβική υποδοχή απο κοινό και κριτικούς.

Στο Uncut, ο Fitzsimons, περιγράφει την μουσική του σαν εμπνευσμένη απο τα pop group των ‘60s και τον υπόγειο μινιμαλισμό που τα διακρίνει. “Αγαπάμε την μουσική των ‘60s και την αισθητική της. Μεγάλο μέρος της μουσικής που αγαπάμε, απο τα ‘70s μέχρι σήμερα προέρχεται απο group που είχαν επίσης εμπνευστεί έντονα απο την μουσική των ‘60s, όπως οι: Nikki Sudden and the Jacobites, The Clean, Go-Betweens και The Only Ones”.

UNCUT: «Με όνομα που παραπέμπει στον Ginsberg και βαθιά αγάπη για τον Jonathan Richman, οι απολαυστικά nerdy Molochs έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό άλμπουμ» (7/10)”

MOJO: «Ένα από τα καλύτερα της χρονιάς. Ποιάς χρονιάς; Κάθε χρονιάς» (8/10)

NME: «Οι λογοτεχνικές επιρροές, με τους beatnik συγγραφείς να κατέχουν τα σκήπτρα, αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας για την ψυχή του άλμπουμ. Ο Lucas Fitzsimmons (τραγουδιστής και κιθαρίστας) αναδεικνύει τις βασικές λογοτεχνικές του επιρροές μέσα από αυτό το εκπληκτικό άλμπουμ»

Line up:
Lukas Fitzsimons: φωνητικά
Ryan Foster: κιθάρα
Cameron Gartung: μπάσο
Derek Cowart: κιθάρα
Mateo Leonardo: τύμπανα