Νέα σεμινάρια πολιτισμού προσφέρει από το φθινόπωρο η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει το Masterclass Επιμέλειας Εκθέσεων Τέχνης, το οποίο συντονίζει ο έφορος έργων τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, Θοδωρής Κουτσογιάννης.

Παράλληλα, ανανεωμένα επιστρέφουν και τα εξ αποστάσεως σεμινάρια πολιτιστικής διαχείρισης για την επιρροή των social media και του ψηφιακού μετασχηματισμού στη σημερινή εποχή, που διεξάγονται στo Blackboard Learn Ultra, κορυφαία πλατφόρμα στον χώρο της ψηφιακής εκπαίδευσης.

Masterclass Επιμέλειας Εκθέσεων ΤέχνηςΜελέτη Περίπτωσης: Η Επετειακή Έκθεση του Μεγάρου της Βουλής
«Αντικρίζοντας την Ελευθερία» με τον Θοδωρή Κουτσογιάννη

Πώς ξεκινά η σύλληψη της ιδέας για την πραγματοποίηση μίας έκθεσης τέχνης;

Ποιες οι θεματικές ενότητες, ο σχεδιασμός και η επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στον σχεδιασμό μίας έκθεσης σήμερα;

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον Θοδωρή Κουτσογιάννη, Ιστορικό της Τέχνης και Έφορο της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, οργανώνει αναλυτικό πρόγραμμα με θέμα τον σχεδιασμό και την επιμέλεια εκθέσεων, με επίκεντρο και μελέτη περίπτωσης (case study) την επετειακή έκθεση της Βουλής των
Ελλήνων Αντικρίζοντας την Ελευθερία.

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν και θα ξεναγηθούν στην επετειακή έκθεση στο Μέγαρο της Βουλής.
Έναρξη σεμιναρίου: 18 Οκτωβρίου 2022., Κάθε Τρίτη 18:3020:30 ως τις 29/11.
Δυνατότητα παρακολούθησης διά ζώσης και online

Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση με την Λήδα Τσενέ
Ποιος είναι ο ρόλος των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στο πεδίο της Πολιτιστικής Διαχείρισης;

Πώς ένα εικαστικό δρώμενο μετουσιώνεται σε γεγονός διεθνούς εμβέλειας μέσα από τα
social media και τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας;
Ποια εργαλεία και ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητες για την καλύτερη προβολή ενός πολιτιστικού οργανισμού/φορέα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;

Το σεμινάριο εστιάζει στις δεξιότητες που καλούνται να αναπτύξουν οι επαγγελματίες του Πολιτισμού για να αντεπεξέρχονται πλήρως στις προκλήσεις που επιβάλλει η νέα ψηφιακή εποχή.

Παρέχεται η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης και η προσαρμογή του μαθήματος στο ρυθμό του κάθε χρήστη με προμαγνητοσκοπημένες διαλέξεις και βίντεο.
Έναρξη σεμιναρίου: 25 Οκτωβρίου 2022. Διάρκεια: 1,5 μήνας

Οnline και ασύγχρονο
Ψηφιακός μετασχηματισμός σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς με την Λήδα Τσενέ

Πώς ο χώρος του Πολιτισμού και των Τεχνών μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες που τον περιορίζουν σε αποκλειστικά online δράσεις;

Με ποιους τρόπους μπορούν να συνεργάζονται και να παραμένουν παραγωγικοί εξ’ αποστάσεως οι επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου;

Ποια εργαλεία και πλατφόρμες είναι απαραίτητες για την online παρουσία πολιτιστικών δράσεων και προϊόντων, αλλά και για την ενίσχυση των ψηφιακών κοινοτήτων;

Οι αλλαγές που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα πεδία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, ειδικά σε περιόδους κρίσεων και προκλήσεων, καθιστούν απαραίτητη την ανάπτυξη και εξοικείωση με βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Το ανανεωμένο σεμινάριο αποτελεί εισαγωγή σε εργαλεία και πλατφόρμες που υποστηρίζουν την διαχείριση
έργων, την επαγγελματική συνεργασία και τον συντονισμό ομάδων από απόσταση, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Έναρξη σεμιναρίου: 14 Νοεμβρίου 2022. Διάρκεια: 1 μήνας.

Οnline και ασύγχρονο


Βιογραφικά

O Θοδωρής Κουτσογιάννης είναι Δρ. Ιστορίας της Τέχνης και Έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων. Έχει διδάξει Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009, 2011, 2018), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2010) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (200914).

Έχει δημοσιεύσει δοκίμια σε συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων, καταλόγους εκθέσεων, άρθρα σε περιοδικά, καθώς και μία μονογραφία κι έχει επιμεληθεί πληθώρα εκθέσεων.

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά
εργαστήρια.
Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press.

Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 15.000 άτομα.


Πληροφορίες
Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr