Στην Αίθουσα «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ώρα 8:30μμ, η Νένα Βενετσάνου τραγουδά γι’ Αυτές και Άλλες γυναίκες που συνυπάρχουν μέσα στον αιώνιο κόσμο των Μύθων , της Ιστορίας, των Αγώνων.
Γι’ αυτές και άλλες που κρατούν αδιόρατες ισορροπίες ανάμεσα στη φαντασίωση και στην πραγματικότητα, για γυναίκες που ζουν γύρω μας, μέσα μας και που αντιμάχονται την ίδια τους την υπόσταση.

«Αυτές…και άλλες» είναι συναυλία για γυναικεία πρόσωπα από την αρχαία τραγωδία, είναι πρόσωπα της ποίησης είναι τραγούδια αναφοράς στο φεμινιστικό κίνημα μια μακρά υπόγεια διαδρομή της Νένας Βενετσάνου.

Η Νένα Βενετσάνου από την αρχή της διαδρομής της, με συνείδηση της γυναικείας χειραφέτησης από τη δεκαετία του 80, υπηρετεί συστηματικά μέσα από πολιτιστικές- πολιτικές δραστηριότητες και φεστιβάλ μουσικής τον Γυναικείο Λόγο και παραμένει διεθνώς η καλλιτέχνις αναφοράς για το φεμινιστικό τραγούδι στην Ελλάδα.

Φέτος που κλείνουν τα σαράντα χρόνια 1977-2017 από το ψήφισμα του ΟΗΕ που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τα σπάνια τραγούδια από το Κουτί της Πανδώρας, τη Νέα Γή , τις Πόλεις του Νότου , το Καφέ Γκρέκο, το Αγήρων Ηχος Θεάτρου της Νένας Βενετσάνου και ποιητριών όπως Ζωή Καρέλλη, Γαλάτεια Καζαντζάκη , Βικτωρία Θεοδώρου, Αιμιλία Δάφνη , Μυρτιώτισσα, Μαρία Πολυδούρη, Μπέττη Κομνηνού ,Στέλλα Χρυσουλάκη, Σοφοκλή ,Ευριπίδη κ.ά, ηχούν αλλιώς και αντιστέκονται στην νέα σκληρή εποχή.
Για όσους θέλουν να το διαπιστώσουν, η βραδιά είναι ιδανική !

Κιθάρα: Κώστας Χατζόπουλος

Φυσαρμόνικες: Μάνος Αβαράκης

Κρουστά: Σόλης Μπαρκί

κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος