Στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού βρίσκεται το σπίτι και το μαγαζί του Ανρί Λωνέ (Henri Launay), ενός 90χρονου που επιμένει παρά την ηλικία του, να επισκευάζει κούκλες.

Στα νιάτα του ξεκίνησε να εργάζεται ως ηλεκτρολόγος, αλλά στη συνέχεια ασχολήθηκε με επισκευές δερμάτινων ειδών και ομπρελών. Ολα αυτά μέχρι το 1964, οπότε αποφασίζει να γίνει ο… γιατρός της κούκλας!

Το κατάστημά του είναι γεμάτο με σπασμένες κούκλες, καθώς μερικές από αυτές θα φτιαχτούν, ενώ ορισμένες θα «θυσιαστούν» προς όφελος άλλων παιχνιδιών.

«Δεν ήξερα από κούκλες», λέει ο Λωνέ. «Στο σπίτι ήμασταν τέσσερα αγόρια και ποτέ δεν είχαμε μία κούκλα», αναφέρει, εξηγώντας ότι το ενδιαφέρον του για τα παιχνίδια ξεκίνησε μετά από αιτήματα των πελατών του.

Δεν επισκευάζει μόνο κούκλες αλλά και λούτρινα. Αυτά συνήθως του ανατίθενται, όπως επισημαίνει, από «κυρίους 50 ή 60 ετών, οι οποίοι πρόσφεραν τις στρατιωτικές τους υπηρεσίες και έπαιρναν τα λούτρινα ζωάκια τους παντού».

Βέβαια, εκτός από την αγάπη και τη φροντίδα, ο Λωνέ χρησιμοποιεί καλώδια και κόλλες στο εργαστήρι του, για να αποκαταστήσει τις κούκλες στην προηγούμενη δόξα τους.

Πηγή: Snoopit24

iART

iART

Αυτή η σελίδα κατασκευάστηκε με τα πιο αγνά, βιολογικά υλικά και πολλή… αγάπη. Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση.

Δείτε επίσης