Στο Πορανγκαχάου (Porangahau), στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκεται ένας λόφος που έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το όνομα του.

Οι ντόπιοι Μαορί του έδωσαν το όνομα: «Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronuku pokaiwhenuakitanatahu», που έχει 85 γράμματα!

Αυτός ο λόφος ύψους 305 μέτρων, πήρε το όνομά του από τον Ταματέα, ο οποίος ήταν ένας θρυλικός εξερευνητής της φυλής των Μαορί, και διέσχισε τα τεράστια εδάφη της Νέας Ζηλανδίας.

Για να τιμήσουν τα αξιοζήλευτα κατορθώματα του και για να δείξουν την αληθινή τους λατρεία, οι Μαορί χρησιμοποίησαν μια ολόκληρη πρόταση αναφερόμενη σε αυτόν τον άνθρωπο.

Το τοπωνύμιο των 85 χαρακτήρων μεταφράζεται: «H κορυφή όπου ο Ταματέας, ο άνθρωπος με τα μεγάλα γόνατα, ο ισορροπιστής, ο ορειβάτης των βουνών, ο καταρράκτης της γης, ο περιπλανόμενος ταξιδευτής, έπαιξε το φλάουτο της μύτης στην αγαπημένη του».

Παρόλο που επίσημα έχει 85 γράμματα, υπάρχουν πολλές άλλες εκδοχές του ονόματος με περισσότερα, φτάνοντας τα 105, εξαιτίας της προσθήκης και άλλων φράσεων.

Ανεξάρτητα από το αν το όνομα είναι γραμμένο με 85 γράμματα ή 105 γράμματα, αυτός ο λόφος βρίσκεται έχει το ρεκόρ ως το μεγαλύτερο όνομα του πλανήτη, και είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: Snoopit24