Το «Μεγάλο Πανόραμα Φαλαινοθηρίας γύρω από τον Κόσμο» έχει το εντυπωσιακό μήκος των 388,6 μέτρων και ύψος 2,5 μέτρων.

Ολοκληρώθηκε το 1848, από τους Μπέντζαμιν Ράσελ (Benjamin Russell) και Κάλεμπ Πάρινγκτον (Caleb Purrington) και περιλαμβάνει συλλαμβάνει όλες τις πτυχές ενός φαλαινοθηρικού ταξιδιού, σε μια εποχή όπου η φαλαινοθηρία ξεκίνησε να αναπτύσσεται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το μοναδικό έργο τέχνης περιόδευε στις ΗΠΑ πάνω σε άμαξες και τρένα, με στόχο να προσελκύσει εθελοντές φαλαινοθήρες.

Ο τεράστιος καμβάς ήταν τοποθετημένος πάνω σε ένα καρούλι και κινείτο με ένα σύστημα στροφάλων και τροχών, ενώ ένα αφηγητής έλεγε ιστορίες για το κυνήγι και την επεξεργασία των φαλαινών.

Αλλά αφού το χρώμα του άρχισε να ξεφλουδίζει και να αλλοιώνεται μετά από τόσα ταξίδια και το πανόραμα αποσύρθηκε στις αποθήκες του μουσείου φαλαινοθηρίας του New Bedford στη Μασαχουσέτη, όπου δωρήθηκε.

Εκεί, μια ομάδα συντηρητών εργάσθηκε επί 20 χρόνια για να αποκαταστήσει τα χρώματα στο «πανόραμα» και να ψηφιοποιήσει το έργο. Μια δαπάνη που έφτασε τα 400.000 δολάρια.

Παράλληλα, το μουσείο αναζητεί έναν τεράστιο χώρο για τη μόνιμη έκθεση του «πανοράματος», ο οποίος πρέπει να έχει διαστάσεις τουλάχιστον 4.900 τετραγωνικών μέτρων!

Πηγή: Snoopit24

iART

iART

Αυτή η σελίδα κατασκευάστηκε με τα πιο αγνά, βιολογικά υλικά και πολλή… αγάπη. Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση.

Δείτε επίσης