Ο νέος δίσκος του κορυφαίου συνθέτη Μίμη Πλέσσα σε ερμηνείες του ταλαντούχου ανερχόμενου τραγουδιστή Θάνου Ολύμπιου κυκλοφορεί από την Satellite records. Το άλμπουμ με τίτλο “Διάφανος Σταυρός” που πρωτοκυκλοφόρησε από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και έχει γίνει ήδη πλατινένιο, περιέχει 10 καινούρια τραγούδια όπου την καλλιτεχνική επιμέλεια, τα παιξίματα πιάνου καθώς και τις περισσότερες ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε o Μίμης Πλέσσας.

Στον δίσκο συμμετέχουν, μέσα από ντουέτα έκπληξη με τον ερμηνευτή Θάνο Ολύμπιο, οι δημοφιλείς τραγουδίστριες της νέας γενιάς Δέσποινα Ολυμπίου και Ραλλία Χρηστίδου.Τους στίχους υπογράφουν οι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, Λουκίλα Καρρέρ, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Σταύρος Σταύρου & Κώστας Παπαπέτρου.Το ύφος των περισσότερων τραγουδιών είναι μελωδικές μπαλάντες άλλες με σύγχρονες και άλλες με διαχρονικές κλασικές ενορχηστρώσεις. Βέβαια, υπάρχουν και άλλα τραγούδια που έχουν ύφος Παριζιάνικου jazz, άλλα με ρυθμό Twist και στοιχεία Rock en Roll, άλλα με στοιχεία Ισπανικής κουλτούρας καθώς και ένα λαϊκό Ελληνικό χασάπικο.

Η κυκλοφορία του δίσκου σηματοδοτεί όχι μόνο την επιστροφή του Μίμη Πλέσσα στα μουσικά μονοπάτια που τον καθιέρωσαν ως ένα εκ των κορυφαίων σύγχρονων συνθετών, αλλά και τη συμπλήρωση 50 χρόνων μετά την πρώτη εμφάνιση του στην δισκογραφία.