Ο Θέμος “Apicos” Ρίζος παρουσιάζει το νέο του single με τίτλο «Το Λιμάνι», με τη συμμετοχή της Μαριώς. Στο τραγούδι συναντιούνται το ραπ και το ρεμπέτικο, με τη φωνή της σπουδαίας ερμηνεύτριας να ακούγεται για πρώτη φορά σε μία σύγχρονη χιπ-χοπ παραγωγή.

«Το Λιμάνι» μιλά για έναν άνθρωπο-απάγγειο, τον ή την σύντροφο που θα θέλαμε όλοι να μας περιμένει για να μας προσφέρει ασφάλεια και ένα καταφύγιο από τη σκληρή καθημερινότητα. «Όλα ξεκίνησαν από μία φράση μιας αγαπημένης μου φίλης», εξηγεί ο Θέμος “Apicos” Ρίζος. «Σε μία συζήτηση για τη σχέση που θα ήθελε ιδανικά, μου είπε ότι ψάχνει ένα “λιμάνι”- όχι απαραίτητα έναν άνθρωπο που θα είναι μονίμως παρών, αλλά κάποιον στον οποίο θα μπορεί να επιστρέφει όταν το έχει ανάγκη. ‘Εγραψα το ρεφραίν το ίδιο κιόλας βράδυ: “το λιμάνι μου να γίνεις / τις φουρτούνες μου να σβήνεις / καραβοτσακισμένη, μέσα σου να κρυφτώ / κι όταν κοπάσει το κακό / μακριά σου πάλι να χαθώ”».

Πολύ σύντομα γεννήθηκε η ιδέα τη συμμετοχής της Μαριώς, που αποδείχτηκε πράγματι η ιδανική φωνή για να εκφράσει τον καημό των στίχων, το συναίσθημα της «βαρκούλας» που ψάχνει μάταια ένα απάνεμο λιμάνι. 

Το single κυκλοφορεί σε όλες τις υπόλοιπες ψηφιακές πλατφόρμες από την 1db Black & White, ενώ στο YouTube είναι διαθέσιμο το βίντεο κλιπ, που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κοτάκος, με πρωταγωνίστρια την Πηνελόπη Σκαλκώτου.