Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Η λέξη δημοψήφισμα έχει γίνει πολύ της μοδός τώρα τελευταία σε όλο τον κόσμο, όμως επειδή στη χώρα μας την έχει οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, δίνει το δικό του στίγμα και ζητά δημοψήφισμα για την απόσχιση του νομού Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την διοικητική ένταξή της στην Πελοπόννησο. Συμφωνούμε απόλυτα με την πρόταση να ενταχθεί ο νομός Ηλείας στην διοίκηση της Πελοποννήσου (αυτονόητο είναι δηλαδή), αλλά γιατί ρε άνθρωπε πάλι δημοψήφισμα;; Ήμαρτον δηλαδή!

Και μια που μιλάμε για δημοψηφίσματα και με αφορμή το τελευταίο στην Καταλονία, θα υπήρχαν και στην Ελλάδα περιοχές που άνετα θα μπορούσαν να είναι ανεξάρτητα κράτη. Ιδέες δεν δίνουμε αλλά αν έκαναν δημοψήφισμα θα έβγαινε η απόσχιση με χαωτική διαφορά…

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Κρήτη

Πρώτη και καλύτερη η λεβεντογέννα. Άλλωστε το ζητούσαν κάποια περίοδο, το είχαμε ακούσει και από γνωστούς Κρητικούς στην τηλεόραση. Σημαία δικιά τους έχουν, τα πάντα και σε αφθονία έχουν, δεν το έχουν σε τίποτα να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος. Για την πρωτεύουσα τώρα θα τσακωθούν αν θα είναι το Ηράκλειο ή τα Χανιά (εμείς προτιμάμε το δεύτερο). Στο εθνικό ποτό πάντως θα τα βρουν αφού θα είναι η τσικουδιά, το εθνικό φαγητό το αντικρυστό και η στάκα (μιαμ μιαμ). Τέλος έχουν και εθνικό ύμνο δυνατό και μάχιμο.

Ηλεία

Θα μπορούσε να είναι ήδη ανεξάρτητο κράτος καθώς αυτά που συμβαίνουν συχνά πυκνά στην Ηλεία, δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού στη χώρα. Δείτε εδώ και εδώ και εδώ και θα καταλάβετε. Και αυτοί αυτάρκεις είναι από προϊόντα, μπορούν να κάνουν και εξαγωγές στην Ολλανδία κάτι περίεργα βοτάνια που έχουν εκεί κάτω και καθάρισαν. Εθνικό ποτό δεν χρειάζεται καθώς καταναλώνουν κάθε μορφής αλκοόλ και εθνικό ύμνο οτιδήποτε παίζεται με κλαρίνο. Πρωτεύουσα τώρα μάλλον ο Πύργος αν και παίζουν δυνατά και η Αμαλιάδα με τη Ζαχάρω.

Μεσσηνία

Τα ίδια και με τη Μεσσηνία. Έχουν απ’ όλα τα καλά, θα έχουν ισχυρή οικονομία με τα …ματζούνια που θα εξάγουν και αυτοί στην Ολλανδία, έχουν λάδι, έχουν ελιές, έχουν και αεροδρόμιο. Όχι παίζουμε. Σημαία με σήμα την ελιά και πρωτεύουσα η Καλαμάτα βεβαίως βεβαίως.

Λακωνία

Οι λάκωνες έτσι και αλλιώς θεωρούν ότι είναι ανεξάρτητο κράτος. Προβλήματα με τους γύρω δεν θα έχουν έτσι και αλλιώς. Εδώ δεν πάτησαν τούρκοι και άλλοι κατακτητές, ποια είναι τα γατάκια που θα το τολμήσουν τώρα; Πρωτεύουσα τιμής ένεκεν θα είναι ο θρυλικός γερολιμένας, ενώ η σημαία μια κορώνα. Έτσι και αλλιώς “κορώνα” μου και “κορώνα” μου λέει ο ένας τον άλλο. Η οπλοκατοχή θα είναι υποχρεωτική.

Λάρισα

Άνετα θα έπαιζε και ο νομός Λάρισας ως ανεξάρτητο κράτος. Η σχέση με παντρεμένες θα είχε γίνει νόμος του νέου κρατιδίου, ενώ εθνικό ποτό το τσίπουρο. Σημαία τώρα υπάρχει όπως και χρώμα. Βυσσινί θύελλα, σούζα τ’αλογάκι…

Μύκονος

Αν δεν μπορεί να γίνει η Μύκονος ανεξάρτητο κράτος, ποιο μπορεί να γίνει. Άσε που θα έχει και το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον πλανήτη, τι να κάνει με εμάς τους ζήτουλες. Θα είναι και το πιο απελευθερωμένο σεξουαλικά κράτος στον κόσμο. Εθνικό νόμισμα τα πάντα. Από ευρώ ως πετροδόλαρα, εθνικό ποτό η belvedere και σημαία με σήμα τον πελεκάνο.

Θεσσαλονίκη

Άνετα και θα κάνει και πλάκα στους χαμουτζήδες αθηναίους. Το σουβλάκι δεν θα είναι ποτέ καλαμάκι πλέον, μπουγάτσα με κρέμα η τυρί, κασέρι και φέτα, αλοιφή και όλα τα συναφή. Έχουν και ΠΑΟΚ και Άρη και Ηρακλή και Απόλλων Καλαμαριάς οπότε φτιάχνουν και δικό τους πρωτάθλημα για πλάκα. Σημαία εννοείται ο Μέγας Αλέξανδρος και εθνικό ρόφημα ο φραπές. Χαλαρά σε λέω αφού

Τώρα οι υπόλοιποι ας βράσουμε στο ζουμί μας και ας συνεχίσουμε να πληρώνουμε φόρους και ΕΝΦΙΑ…