Την Τρίτη 21 Μαρτίου στο “Κελάρι” θα γίνει η πρώτη εμφάνιση του νέου συγκροτήματος του Βαγγέλη Κατσούλη με τον ίδιο στο πιάνο και τα πλήκτρα, τον Γιώργο Μαγκλάρα βιολί, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο τρομπέτα και τον Γιώργο Παλαμιώτη μπάσο.

Το νέο στοιχείο σ’ αυτό το σχήμα είναι ο συνδυασμός των οργάνων από τον οποίο λείπει το κλασικό rhythm section που κάποιες φορές δεν είναι απαραίτητο στη μουσική ενώ άλλοτε αντικαθίσταται από τη χρήση ηλεκτρονικών ρυθμικών στοιχείων. Σ’ αυτά προστίθεται ενίοτε και η ηχογραφημένη ανθρώπινη ομιλία.

Το μουσικό υλικό αποτελείται αποκλειστικά από νέες συνθέσεις του Βαγγέλη Κατσούλη που συνδυάζουν τη τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό με τον ηλεκτρονικό ήχο σ’ ένα έντονα προσωπικό ύφος που ο συνθέτης έχει διαμορφώσει και κερδίσει μέσα από την μακρόχρονη θητεία του στη μουσική. Πολλές από τις συνθέσεις αυτές παίχθηκαν σε δύο πολύ επιτυχημένες συναυλίες, το περασμένο καλοκαίρι στο Άμστερνταμ και το φθινόπωρο στο Λονδίνο. Αφορμή δύο δισκογραφικές εκδόσεις στις χώρες αυτές, με τα άλμπουμ “The Sleeping Beauties” και “If not Now When” στα οποία συμμετέχουν ο Γιώργος Μαγκλάρας και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος αντίστοιχα.

Και οι δύο αριθμούν ήδη πολλές δισκογραφικές και συναυλιακές συνεργασίες με τον Βαγγέλη Κατσούλη. Ο Γιώργος Μαγκλάρας στα άλμπουμ “Minimal Suite – Double Image”, “Whispers of Immorality” και “Pictures from Inside” και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στα “Para-phrases”, “Pictures from Inside” και “If not Now, When”. Παλιό κρασί σε νέο μπουκάλι – θα μπορούσε κανείς να πει για το συγκρότημα αυτό αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παλαμιώτης.

Ο Γιώργος συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Βαγγέλη Κατσούλη, έχει όμως στενή συνεργασία χρόνων με τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, η οποία πρόσφατα κατέληξε σε μια δισκογραφική δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι το ύφος αυτής της δουλειάς παρουσιάζει κάποια μορφή συγγένειας με τη μουσική του Βαγγέλη Κατσούλη που θα ακουστεί σ’ αυτήν την πρώτη παρουσίαση στο “Κελάρι”.

Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος 6 ευρώ
Σερβίρεται και φαγητό