Όλη η Ελλάδα των τελευταίων 30 χρόνων σε μια φωτογραφία. Συνδικαλιστής (ξέρεις από αυτούς  τους μάχιμους), με ντύσιμο που σε παραπέμπει στην παλιά διαφήμιση “εισαγόμενος είσαι”, με κομπολόι, μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι “μάχεται” για το ξεπούλημα της ΔΕΗ από την τωρινή κυβέρνηση.

Βέβαια δεν “μάχεται” για το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν γίνεται να παραχωρείς τα “φιλέτα” και τις παραγωγικές πηγές της χώρας σου σε ιδιώτες. “Μάχεται” για να παραμείνει στο δημόσιο, για να φορτώνει υπερωρίες, για να συνεχίζει να “μάχεται” και να πληρώνεται, όπως επίσης και για να βγει στη σύνταξη με ένα παχυλό εφάπαξ στα 55 του χρόνια το πολύ.

Με μαγκιά του στυλ “κοίτα που μας κατάντησαν οι αλήτες” κράζει την κυβέρνηση την οποία ψήφισε, γιατί οι προηγούμενοι τους οποίους βεβαίως ψήφιζε, σταμάτησαν να τον βολεύουν και δεν τους θέλει πια. Όπως δεν θέλει και τους τωρινούς γιατί τελικά δεν τον βόλεψαν.

Μόνο ο φραπέ και η τσιγαριά στο χέρι λείπει για να συμπληρώσει αυτό το έργο τέχνης. Α και η τελευταία λεπτομέρεια. Εκεί που έχει καθίσει να ξαποστάσει από τη “μάχη”, κάτω από το σκαρπίνι του είναι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Είπαμε, λεπτομέρειες…