«Όσο εμείς οι δυο δεν είμαστε μαζί

όλος ο κόσμος είναι λάθος»

 

Η μουσική αφήγηση μια γλυκόπικρης ιστορίας. Δύο δωδεκάχρονα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, γνωρίζονται σε ένα καράβι με προορισμό τη Νάξο. Μαζί ανακαλύπτουν τον έρωτα, παραμερίζουν την παιδικότητά τους για να παρελάσει η εφηβεία, εξερευνούν τα σώματά τους, μαθαίνουν ο ένας στον άλλον την αγάπη και τελικά χωρίζουν κάνοντας τον κόσμο να μοιάζει ολόκληρος σαν ένα λάθος.

Ο Παντελής Κυραμαργιός υπογράφει τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού «Όλος ο κόσμος είναι λάθος» ενώ την ενορχήστρωση οι φίλοι και συνεργάτες του Νο Pasaran.

Οι Picasso, Dalί, Klimt, Van Gogh, Monet και Shagall συνεργάζονται με τον Παντελή και φιλοτεχνούν από έναν πίνακα ο καθένας για το τραγούδι φτιάχνοντας έναν πολύ ιδιαίτερο εικαστικό κόσμο. Ναι, καλά διαβάσατε! Και αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που δίνει η καινούργια τεχνολογία του AI

Στο βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι ο τίτλος «Όλος ο κόσμος είναι λάθος» φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται. Μια σειρά από ζωγραφιές και σκίτσα οπτικοποιούν κάθε στίχο. Μοιάζουν παιδικές όμως είναι φτιαγμένες από μηχανές τεχνητής νοημοσύνης θέτοντας έναν προβληματισμό σχετικά με την αλλαγή που θα φέρει η μεγάλη αυτή τεχνολογική επανάσταση στο χώρο της τεχνών. Οι μελέτες των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων μιλούν για πολλά εκατομμύρια θέσεων εργασίας που θα χαθούν αλλά για ακόμα περισσότερα νέων που θα δημιουργηθούν. Στο κομμάτι όμως της καλλιτεχνικής έκφρασης η ανησυχία είναι έντονη.

Οι No Pasaran είναι οι Άκης Γαβαλάς (τύμπανα), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα), Γιάννης Γρυπαίος (μπάσο) και Θανάσης Μάντζαρης (πιάνο). Οι φωνές της χορωδίας ήταν της Φένιας Βούλγαρη, της Ματίνας Στάμου, της Αννέτας Γιαννίτσα, των No Pasaran και του Παντελή. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γιάννη Βαφειάδη στο Rosewood Studio. Τις ζωγραφιές δημιούργησε με χρήση εφαρμογών AI η Κωνσταντίνα Καπετανίδη.