Η Παρασκευή Δουρουκλάκη ύστερα από τα «Μαγεμένα νερά» μας παρουσιάζει τη διασκευή του τραγουδιού «Δίψασα στην πόρτα σου» σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή. Ο Δημήτρης Σιάμπος στην ενορχήστρωσή του προσεγγίζει το τραγούδι με έναν πιο ηλεκτρικό ήχο δημιουργώντας μία ονειρική ατμόσφαιρα ενώ η Παρασκευή Δουρουκλάκη εκτός από την ερμηνεία της προσθέτει ένα γαλλικό τετράστιχο σαν ψίθυρο του υποσυνείδητου της ηρωίδας καθώς αναζητά τη μητρική αγάπη, ως σωτηρία από την ατελείωτη δίψα για ερωτική αγάπη.

Την διασκευή και την παραγωγή υπογράφει ο Δημήτρης Σιάμπος, τύμπανα έπαιξε ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, η ηχοληψία, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Νίκο Κόλλια στα Antart Studios ενώ η γραφιστική επιμέλεια του εξωφύλλου έγινε από την Βασιλική Δουρουκλάκη. Κυκλοφορεί στο YouTube από το label Papia music lab” και στο Spotify

 

Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1974 με τη φωνή της Άννας Βίσση στο album Μικρές πολιτείες.

 

Στο video clip του τραγουδιού (διεύθυνση βίντεο και φωτογραφίας: Μάριος Θεολόγης, μοντάζ: ΑΝST PRODUCTIONS & Δημήτρης Θεολόγης) παρακολουθούμε την ανάβαση μιας ζωντανής ύπαρξης από τον πάτο της Σπηλιάς των νεκρών ψυχών προς την έξοδο, το φως, τη ζωή. Στη διάρκεια της ανηφόρας η ηρωίδα ερμηνεύοντας ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο δίπολα. To φόβο να μείνει μαρμαρωμένη, σχεδόν νεκρή, στην ονειροπόληση των επιθυμιών της. Και την πιθανότητα να βγει πράγματι στο μπαλκόνι της πόλης και να γιορτάσει τη δίψα για αγάπη μέσα από το παιχνίδισμα μιας πρόκλησης.