Δεν ξέρω αν είναι τελικά πιο διασκεδαστικό, να βλέπεις τον διαγωνισμό τραγουδιού (ο Θεός να το κάνει), να βλέπεις στα social την Μαρία από το Κάτω Παρτάλι να τον σχολιάζει ή να παρακολουθείς έκθαμβος τα πρωϊνάδικα να θάβουν την υπερταλαντούχα Μαρίνα!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Θεσμός αυτός πλέον, είναι μια προσβολή στην  τέχνη της μουσικής. Πιο καρακιτσαριό πεθαίνεις! Δυστυχώς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί  οι εποχές που οι άνθρωποι κάθονταν να γράψουν ένα σοβαρό τραγούδι για να στείλουν να εκπροσωπήσει την χώρα καταγωγής τους. Που υπήρχαν μουσικά κριτήρια δηλαδή για όλο αυτό. Αντ’ αυτού έχουμε ένα πανηγύρι στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι άμπαλοι Wannabeδες του πλανήτη! Όλο αυτό που συμβαίνει στα media  είναι προς λαϊκή κατανάλωση των μαζών που είναι το ίδιο αγράμματοι και άμουσοι, όσο και οι διαγωνιζόμενοι. Από τη στιγμή κιόλας που έχει πάρει κι αυτή την πολιτική χροιά (διώξαμε τους Ρώσους από το πανηγύρι λόγω του πολέμου, αλλά κρατάμε Ισραήλ και Τουρκία που έχουν καταλάβει ξένα κράτη και έχουν κάνει γενοκτονίες κ.τ.λ.) έπαψε να ενδιαφέρει τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους και βέβαια τους σοβαρούς καλλιτέχνες! Υπάρχει και η Woke ατζέντα που πλέον μας την τρίβουν με κάθε τρόπο στη μούρη!  Είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας του ατόμου, του δικαιώματος να επιλέξει πως, που και με ποιόν θα ζήσει τη ζωή του, υπέρμαχος της ελεύθερης βούλησης της σεξουαλικότητας του καθενός και πολύ καλός φίλος  gay, lesbian και trans ατόμων! Το παιδί μου το ίδιο δηλώνει bisexual  και το αγαπώ και το στηρίζω σε αυτή του την επιλογή. Αλλά το έχετε ξεφτiλίσει ρε παιδιά! Από ξέκωλο σε ξέκωλο το πήγαμε σ’ αυτή την   Eurovision, ανεξαρτήτος  φύλου!  Γιατί τέτοια ανάγκη για προβολή της σεξουαλικότητας μας, κάτι το οποίο για μένα είναι καθαρά προσωπικό. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.

Εν πάσει περιπτώσει δεν έχω καταθέσει ακόμα την άποψη μου, η οποία είναι ότι η Σάττι είναι μια υπερταλαντούχα τραγουδίστρια, συνθέτρια, καλλιτέχνης, η οποία για κάποιον μαγικό αδιευκρίνιστο λόγο, πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό αντάξιο της αξίας της, με ένα κομμάτι το οποίο έμοιαζε σαν μια συρραφή διαφορετικών jingles αλλά ήταν ότι πρέπει για τον διαγωνισμό αυτό, κι αυτό όμως πολύ κατώτερο της αξίας και της δουλειάς της, που έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής. Η Μαρίνα είναι ένα λαμπερό πλάσμα με πολύ σοβαρή σταδιοδρομία στα μουσικά πεπραγμένα της  Ελλάδας, ιδιαίτερα με το φωνητικό γκρουπ Fones. Είναι απορίας άξιο για μένα, με ποιο σκεπτικό μπλέχτηκε σ’ αυτή την ιστορία, και τι έχει να κερδίσει ένας σοβαρός καλλιτέχνης από αυτή τη συμμετοχή! Γιατί μέχρι στιγμής το μόνο πράγμα που αποκόμισε από την συμμετοχή της είναι να την κράζουν στα πρωινάδικα!

Υπάρχει όμως και μια αστεία πλευρά στην όλη ιστορία! Κάποιος πρέπει επιτέλους να πει ότι το Ελληνικό Star System έτσι όπως εκφράζεται από τους καλλιτέχνες του Λαϊκοσκυλάδικου δεν περνάει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου! Η Παπαρίζου π.χ. ερχόμενη από μια χώρα η οποία μας έδωσε πολλά μεγάλα ονόματα στην pop διεθνή κουλτούρα, με αποκορύφωμα τους ABBA, μετά τη νίκη της το 2005, αντί να ανοίξει τα φτερά της και να αποκομίσει κάτι από την νίκη στο πανηγύρι, έμπλεξε με τις μεγάλες πίστες και τα σκυλάδικα και τώρα πια είναι στα αζήτητα! Άκουσα πολύ γνωστό δημοσιογράφο-παρουσιαστή πρωϊνάδικου ότι θα ήταν μαγκιά της ΕΡΤ να πείσει τον Ρέμο να πάει στην  Eurovision και ότι με την κίνηση αυτή το αποτέλεσμα θα ήταν προδιαγεγραμμένο, υπονοώντας ότι θα κέρδιζε εύκολα! Καλά ρε παιδιά, θέλετε και τα λέτε αυτά ή σας ξεφεύγουν? Ο πολύ συμπαθής Ρέμος θα είχε την τύχη της Βίσση, του Ρουβά κ.τ.λ. γιατί οι πιο μεγάλοι stars στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο στην παγκόσμια μουσική σκηνή!

Καλώς ή κακώς αυτή είναι η άποψη μου περί του συγκεκριμένου θέματος! Επίσης εδώ για ακόμη μια φορά πρέπει να τονίσω ότι αυτά που γράφω είναι προσωπικές απόψεις  και δεν συμφωνούν απαραίτητα με τις απόψεις των ανθρώπων του site που τις  φιλοξενούν.

 

Στράτος Σταμπουλής