Οι Ocean Mind σχηματίστηκαν το 2008. Τον Μάρτιο του 2009 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ντέμο “Alone we walk together we fly” μέσω των CD Baby & iTunes. Η ανταποκρίση κοινού και κριτικών ήταν πολύ θετική, γεγονός που τους έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Τον Αύγουστο του 2011 ταξίδεψαν στην Καλιφόρνια για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “2 ready 2 live” στις εγκαταστάσεις του Swing-House Studios, με την υποστήριξη του παραγωγού Lee Popa (Tool, Korn, Ministry) και του τεχνικού ήχου Ken Eisennagel. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013 από την Leader Records στην Ευρώπη και την Αμερική και δύο μήνες αργότερα στην Ιαπωνία.

Αμέσως μετά οι Ocean Mind ξεκίνησαν την προετοιμασία που οδήγησε στη σύνθεση του δεύτερου διπλού τους άλμπουμ, Underwater.

Πλέον στα live τους οι Ocean Mind ανασυνθέτουν επί σκηνής το υλικό από τις τρεις αυτές κυκλοφορίες, συστήνοντας τον καινούργιο τους ντράμερ και έχοντας προσθέσει μπάσο στη σύνθεσή τους.

Οι Ribbons of Euphoria έχουν τη βάση τους blues και rhythm & blues των 60’s. Συνδυάζοντας Psychedelic rock και progressive δημιουργούν δομημένα μουσικά κομμάτια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την ελευθερία του ρυθμικού και μελωδικού αυτοσχεδιασμού.Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους κυκλοφόρησε το 2014 μόνο σε βινύλιο.