Αν τα τραγούδια έχουν άρωμα, αυτά που θα μας πουν η Αναστασία Χριστοφιλάκη, ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος) και η Σεμέλη Παπαβασιλείου, την Πέμπτη 4 Μαΐου, στις δέκα και μισή το βράδυ, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», μυρίζουν γαζία και γιασεμί, σαν αρώματα παλιά, που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα μνήμες και ζωές με τον ίδιο τρόπο που έχουν χαραχτεί στις καρδιές μας εκείνες οι παλιές μελωδίες… Σα να έχουν «ξεπηδήσει» από παλιό γραμμόφωνο, δρόμοι και ήχοι παντρεύονται σε ένα πρόγραμμα με ανατολίτικα, ρεμπέτικα, αρχοντορεμπέτικα και παλιά λαϊκά τραγούδια, που θα μας ταξιδέψει νοσταλγικά πίσω στο χρόνο…

Η μεσόφωνος Αναστασία Χριστοφιλάκη γεννήθηκε στην Ολλανδία. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. Έλαβε δίπλωμα από το Απολλώνειο Ωδείο (τάξη Κώστα Πασχάλη). Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διατέλεσε μέλος της χορωδίας της Ε.Ρ.Τ. (1994-1999). Από το 1999 είναι μέλος της χορωδίας της Ε.Λ.Σ., όπου ερμήνευσε, επίσης, σολιστικούς ρόλους. Η αγάπη της για το ρεμπέτικο ξεκίνησε από τα παιδικά της χρόνια, μια και είναι ανιψιά του θεατρικού συγγραφέα Γιώργη Χριστοφιλάκη, επιφανή συλλέκτη του ρεμπέτικου. Έχει συνεργαστεί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και την Εστουδιαντίνα “Παναγής Βαϊνδιρλής” με μαέστρο τον Ανδρέα Τσεκούρα (όπου της δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει με εκλεκτούς λαϊκούς καλλιτέχνες όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, η Κατερίνα Τσιρίδου, η Ανθούλα Μίχου κ.ά.). Έχει, επίσης, συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες του είδους όπως ο Γιάννης Παπαβασιλείου, ο Αντώνης Αινίτης, ο Μανώλης Δημητριανάκης και πολλοί άλλοι.

Ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος) γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1964. Ασχολείται με το μπουζούκι από το 1978. Το 1981 μετακομίζει στην Αθήνα και έκτοτε εργάζεται ως μουσικός. Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Ευσταθίου, Μιχάλη Γενίτσαρη, Στέλιο Βαμβακάρη, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Άννα Χρυσάφη, Θοδωρή Πολυκανδριώτη, Ανθή Αλιφραγκή, Θύμιο Στουραΐτη, Ιορδάνη Τσομίδη, Έλενα Στάμου, Γιάννη Καραμπεσίνη, Λέλα Παπαδοπούλου, Γιώργο Ξηντάρη, Μπάμπη Γκολέ, Δημήτρη Κοντογιάννη, Μπάμπη Τσέρτο, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Νίκο Παππά (Κακούργο) και άλλους. Από το 2001 έως το 2006 συμμετείχε στο συγκρότημα μπουζουκιών ΔΡΟΜΟΣ, με το οποίο ηχογράφησε τους δίσκους «Δρόμος» και «Ένα τραγούδι για την Κοκκινιά». Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους Λουκιανό Κηλαηδόνη, Παντελή Θαλασσινό, Στέλιο Βαμβακάρη κ.ά.

Η Σεμέλη Παπαβασιλείου γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Είναι κόρη του σολίστα του τρίχορδου Γιάννη Παπαβασιλείου. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές στο βιολοντσέλο σε κλασσικό ρεπερτόριο, με καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλίτσινα. Είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, όπου παρακολούθησε, εκτός από μαθήματα τσέλου, και μαθήματα βυζαντινής μουσικής. Παράλληλα, ασχολείται με τη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική ως τραγουδίστρια και κιθαρίστρια. Συμμετέχει σε σχήματα εντέχνου, κλασσικού, λαϊκού και ρεμπέτικου ρεπερτορίου.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.

Είσοδος: 4,00 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896

«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα
http://www.peran.gr/