Προσωπικά βιώματα αλλά και εικόνες που κάτι έχουν να της πουν γίνονται η σπίθα που ανάβει τη φλόγα της έμπνευσης. Τα πινέλα της Άννας Τσαπάρα παίρνουν φωτιά, με το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο και τις ώχρες να πρωταγωνιστούν. Στους καμβάδες της δεύτερης ατομικής της έκθεσης «Σημείο φυγής… στο κόκκινο» εκτυλίσσονται ολόκληρες ιστορίες, με το υγρό στοιχείο να κυριαρχεί. Άλλωστε, ο βυθός και η ζωή που κρύβει μέσα του, τη συναρπάζουν.

«Σημείο φυγής… στο κόκκινο»
Της Άννας Τσαπάρα

Εγκαίνια: 18 Απριλίου στις 19:00
Αίθουσα Τέχνης Art ‘N More (Match Point)

Η Τέχνη είναι απόδραση, φυγή από την πραγματικότητα και τα στερεότυπα που επιβάλλει η κοινωνία, στα στενά όρια του «πρέπει». Είναι τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μου. Μέσο απελευθέρωσης της ψυχής και της φαντασίας μου.

Η μαγεία των χρωμάτων με συναρπάζει. Περιδιαβαίνω με τα πινέλα μου ανάμεσα στο φως και τις σκιές, χαράζοντας τα δικά μου μονοπάτια.

Στο κάθε έργο της έκθεσης διαδραματίζεται και μια μικρή ιστορία, άλλοτε εμφανής και άλλοτε αφήνοντας τη φαντασία του κοινού να ταξιδέψει. Η κόκκινη κορδέλα συμβολίζει τη σωματική και ψυχική δύναμη καθώς και την αποφασιστικότητα, πότε παλεύοντας με τα κύματα και άλλες φορές απλωμένη και ήρεμη στο βυθό και την ακτή.

Η ζωγραφική για μένα αποτελεί έναν τρόπο διαφυγής από τη φθοροποιό πραγματικότητα. Το σημείο φυγής…

Άννα Τσαπάρα εικαστικός – ζωγράφος