pasok1

Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Υπάρχει ένα group στο facebook με την ονομασία το Παλιό ΠΑΣΟΚ- Το ορθόδοξο. Ποιο είναι αυτό; δεν θέλω χαζές ερωτήσεις. Η ΠΑΣΟΚΑΡΑ της καρδιάς μας, ο ήλιος ο πράσινος ο ήλιος που ανατέλλει, που μας οδηγεί. Το κόμμα των διορισμών, το κόμμα που μας έμαθε να τρώμε με χρυσά κουτάλια, να παίρνουμε εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, δάνεια γενικώς. Το κίνημα που μας έκανε υπερήφανους, που μας χόρτασε χρήμα και έρωτα. Γιατί όλα είναι ΠΑΣΟΚ…

Το iART έψαξε και βρήκε τους υπεύθυνους για αυτή τη σελίδα και τους ρώτησε όλα αυτά που όλοι θέλετε να μάθετε, αλλά ντρέπεστε να ρωτήσετε. Και που είστε σύντροφοι, στις 10 Δεκεμβρίου όλοι στο πάρτι που διοργανώνουν οι γνήσιοι απόγονοι των σοσιαλιστικών ιδεών του μεγάλου ηγέτη, στο Kooko στο Γκάζι. Στη μεγαλύτερη Σοσιαλιστική Παρτάρα που έχει ματαδεί ποτέ αυτός ο τόπος…

pasok-kedriki

Τι είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ; Κόμμα, κίνημα, ιδέα, όλα μαζί ή κάτι παραπάνω;

Το ΠΑΣΟΚ είναι όλα τα προηγούμενα κι ακόμα περισσότερα. Είναι τρόπος ζωής κι όσο απομακρυνόμαστε από την αυθεντική πηγή του (χρονικά και ιδιοσυγκρασιακά), τόσο περισσότερο εκτιμούμε τη συναινετική πραγματικότητα που διαμόρφωσε για τους νεοέλληνες.

Φταίει αυτό για την κατάντια μας ή αυτά είναι προπαγάνδα των αριστερών και των δεξιών;

Πρόκειται για μία πλεκτάνη με σκοπό να αμαυρωθεί ο απαστράπτων, άμωμος Ηγέτης μας. Μια αγέλη από νεοφιλελεύθερες ύαινες μακελεύουν το Κίνημα που έδωσε ελπίδα και πνοή στον τόπο. Οι νομπελίστες έχουν μιλήσει, το χρέος επί Ανδρέα ήταν εσωτερικό και κατά κύριο λόγο προς ελληνικές τράπεζες. Από τη στιγμή που όρμησαν τα ευρωπαϊκά κοράκια στο Ελληνικό Σοσιαλιστικό θαύμα, η πορεία ήταν δεδομένη. Ξεπούλημα των μέσων παραγωγής πλούτου στο μεγάλο Κεφάλαιο.

pasok4

Τι είχαμε επί ΠΑΣΟΚ που δεν έχουμε σήμερα;

Είχαμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Μισθός και σύνταξη σε όλα τα μέλη της οικογένειας, διασκέδαση κάθε βράδυ στα πολιτιστικά κέντρα της χώρας, ανεμελιά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Παντού έβλεπες χαμόγελα και ευτυχία. Μια ιαχή ακουγόταν από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο: «Τσοβόλα, δωσ’ τα, όλα». Μια σοσιαλιστική όαση, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Ποια περίοδος του ΠΑΣΟΚ σας κάνει και δακρύζετε από υπερηφάνεια και ποια σας στεναχωρεί;

Σαφέστατα η περίοδος 81′-96′ θα πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη ονείρωξη οποιουδήποτε δημοκρατικού πολίτη της χώρας. Η πορεία αυτή των 16 ετών καταδεικνύει πώς ένας Ηγέτης πήρε από το χέρι μια ψωροκώσταινα και μέσα από τη χρήση μιας σειράς εργαλείων (ισχυρή δραχμή, σπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων απ’ ευθείας στο λαό, εξωτερική πολιτική με ούμπαλα) την κατέστησε ναυαρχίδα σοσιαλιασμού της Ανατολικής Μεσογείου.

Η υποτίμηση της προσφοράς αυτής στον τόπο από τους εκσυγχρονιστές “Πασόκους” που διαδέχτηκαν την προαναφερθείσα κατάσταση, αποτελεί μελανή περίοδο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ιστορία του ίδιου του κόμματος.

pasok3

Σε αυτούς που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας ο νέος Ανδρέας τι απαντάτε;

Χαμογελάμε χαιρέκακα και τους παραπέμπουμε στον κοντινότερο ιατρό ή πνευματικό. Με την ανεργία των νέων σε τιμές >50% , δε μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ένα πραγματικά, προοδευτικό κίνημα θα σήκωνε μπαϊράκι και θα έδινε δουλειά στη νεολαία μας.

Τι πρέπει να κάνει το κίνημα για να ανακάμψει;

Να βρει προσωπικότητες/στελέχη ικανά να το γυρίσουν πίσω στις Παλαιοπασοκικές του ρίζες σε όλα τα επίπεδα. Μόνο τότε θα καταφέρει ξανά να εμπνεύσει τον λαό και να οδηγηθεί στην εξουσία. Η επανανακάλυψη του αγνού Παπανδρεϊσμού είναι μονόδρομος κύριοι.

Στη συνέχεια αναφέραμε στους συντρόφους κάποια ονόματα και αυτοί απαντούσαν άλλοτε με δάκρυα συγκίνησης και άλλοτε με οργή…

Ανδρέας Παπανδρέου
Ηγέτης – Θεάνθρωπος

Μένιος Κουτσόγιωργας
Αδικοχαμένος μαχητής

Άκης Τσοχατζόπουλος
Πολιτικός κρατούμενος

Βάσω Παπανδρέου
Το αετίσιο βλέμμα του Κινήματος

Ευάγγελος Γιαννόπουλος
Ο υπουργός της καρδιάς μας

Δημήτρης Τσοβόλας
Τα έδωσε όλα.

Δήμητρα Λιάνη
Το αρχέτυπο του Ιερού Θηλυκού-αεροσυνοδού.

Θόδωρος Τσουκάτος
Εκσυγχρονιστής γυπαετός.

Γιώργος Παπανδρέου
Ο απόγονος που απογοήτευσε…

Κώστας Λαλιώτης
Μεγάλα έργα.

Κώστας Σημίτης
Σοσιαλιστική εξτραβαγκάντζα.

Ευάγγελος Βενιζέλος
Ποιος είναι αυτός;

Φώφη Γεννηματά
Άλλη έχει το όνομα, άλλοι έχουν τη χάρη.

Τι θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου;

pasok5

Διοργανώνουμε στο Kookoo, στο Γκάζι, τη μεγαλύτερη Σοσιαλιστική Παρτάρα που έχει ματαδεί ποτέ αυτός ο τόπος, μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις του Ηγέτη μας. Ετοιμάζουμε φοβερές εκπλήξεις για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Τους προτρέπουμε να παρακολουθούν στενά το σχετικό event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! #andreazeis

Link του Event : https://www.facebook.com/events/341425496215592/