Η Στέλλα Παπαλάμπρου, ως ερμηνεύτρια και στιχουργός, ελίσσεται ανάμεσα στη jazz, το γαλλικό chanson και το bel canto με μεσογειακά, αραβικά και ελληνικά παραδοσιακά ηχοχρώματα. Σπούδασε κλασικό και σύγχρονο τραγούδι στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Συνεργάστηκε από το 2011 με το Ελληνο-γαλλο-αλγερινό σχήμα “HOLImelia”, το οποίο συνέστησε με τον γαλλοαλγερινό μουσικό Nazim Aliouche, κυκλοφόρησαν στη Γαλλία το CD “Microcosm” το 2013, και έχουν περιοδεύσει από το 2011 στη Γαλλία και στην Ελλάδα.

Μεμονωμένα έχει κάνεις εμφανίσεις στη Γαλλία και στη Νέα Υόρκη. Έχει συνεργαστεί με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως οι Σάκης Ρουβάς, Nazim Aliouche, Νικόλας Αναδολής, Σπύρος Εξάρας, Richard Padron, Jim Politis, Haig Yazdjian, Marcelo Woloski, Κώστας Αναστασιάδης κ.α. Γράφει στίχους και ερμηνεύει τραγούδια σε πολλές γλώσσες.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ, σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μετάφραση στην Αθήνα, έχει διατελέσει δικηγόρος και επίσημη μεταφράστρια και μιλά με ευχέρεια έξι γλώσσες.