Καιρό είχαμε να ακούσουμε μια κλασσική ΠΑΣΟΚική είδηση και μας είχε λείψει το ομολογούμε. Ο Γιάννος ο Παπαντωνίου λοιπόν – έλα που δεν θυμάστε τον τσάρο των οικονομικών στις κυβερνήσεις Σημίτη – βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ. Αυτά μας λέει ο ΣΔΟΕ και για να το λέει, κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται συνολικά για 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και κατέθεσε στην Προανακριτική, δεν δικαιολογούν το ποσό αυτό, από το οποίο το ένα εκατομμύριο είναι στο όνομά του και οι 900.000 στο όνομα της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί αφορούν την περίοδο 2000- 2010.

Με βάση τον επιμερισμό που έχει γίνει στην δεκαετία,για το διάστημα που ήταν υπουργός εθνικής άμυνας το ποσό που δεν δικαιολογείται τόσο για τον ίδιο όσο και για την σύζυγό του είναι συνολικά 300.000 ευρώ.

Εντωμεταξύ η προανακριτική επιτροπής της βουλής ολοκλήρωσε τις εργασίες της και προχωρά στη σύνταξη του πορίσματος, αφού όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι έχει ολοκληρώσει το έργο της, με εξαίρεση το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, που πρότειναν να συνεχιστεί η διερεύνηση σε βάθος.