Γράφει η Άννα Παχή

Ναι, το ξέρουμε ότι το ξέρετε, όλοι μαζί λιώνουμε στη ζέστη τις τελευταίες εβδομάδες. Πάλι γκρινιάζουμε φυσικά, αλλά μάλλον πρόκειται για συνήθεια. Ονειρευόμαστε το καλοκαίρι από το χειμώνα, όπως πάντα εξάλλου. Γενετική αντίδραση στη ζέστη; Φυλετική έλξη; Τι σημασία έχει; Οι περισσότεροι ξεχύθηκαν ήδη στις παραλίες, πολλοί ιδρωκοπάνε στα γυμναστήρια, άλλοι το έχουν ρίξει στις παγωμένες μπύρες. Το iart.gr καλωσορίζει το Καλοκαίρι!

Τι μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι; Ιδού!

Φυσικά, οφείλουμε να βρισκόμαστε πάντα σε επαγρύπνηση, ποτέ δεν ξέρεις  τι θα σου σκάσει από το διπλανό στενό. Το καλοκαίρι όμως, αγαπάμε τον κίνδυνο. (Μάλλον φταίει η ζέστη…)

Οι γνωριμίες ως γνωστόν, ανθίζουν ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ίσως επειδή φοράμε λιγότερα. Ρούχα, έννοιες, προβληματισμούς. Ίσως πάλι, απλά ο εγκέφαλος λειτουργεί στο ρελαντί.

Καλό είναι να υπάρχει μια βάση. Για ύπνο, χουζούρι, μπάνιο, μια ανακατάταξη τέλος πάντων πριν βγούμε να αλωνίσουμε. Ναι, για το γνωστό ξενοδοχείο μιλάω.

Καυτά κορίτσια Καλιφόρνιας. Αμερικάνικη σοδειά που δημιούργησε σχολή. Καυτά κορίτσια όμως, υπάρχουν παντού. Τες πα.

Όχι, δεν ξεχνάμε τα αγόρια του καλοκαιριού. Δεν είναι πολύ αξιόπιστα, είναι όμως γλυκά!

Έχουμε κορίτσια, έχουμε αγόρια. Τι λείπει; Μα… να πέσει ο ήλιος φυσικά!

Φυσικά, υπάρχουν πάντα τα περασμένα καλοκαίρια. Πολλά από αυτά υπήρξαν αφετηρίες της ζωής μας, όπως το καλοκαίρι του ’69 ας πούμε. (Προσωπικά δεν είχα γεννηθεί, αλλά γεννήθηκαν πολλοί άλλοι).

Καθώς δε ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο, υπάρχουν οι άτυχοι που δεν πάνε διακοπές. Άτυχοι; Δε νομίζω. Η άδεια Αθήνα είναι ο ορισμός του αστικού παράδεισου..

Όσο κι αν το τσιμέντο καίει, κάνεις τις τσάρκες σου με μια άνεση που δε βρίσκεις ποτέ το χειμώνα.

Παρηγοριά στον άρρωστο; Ίσως. Οι διακοπές όμως δεν έχουν να κάνουν με το μέρος αλλά με τη διάθεση. Για αυτό, αποδράστε. Με όλους τους τρόπους.

Νερό δεν έχει μόνον η θάλασσα αλλά και τα ποτάμια. Τη βαρκούλα σας και σε άλλη όχθη.

Ακούστε και υπακούστε τον Iggy παρακαλώ.

Αν χρειάζεστε κουράγιο για όλα αυτά, λίγο αλκοόλ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. (Λίγο λέμε).

Στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι. Στην αθαλασσιά, καλή και η πισίνα.

Το καλοκαίρι – όπως και η ζωή – δεν είναι οι δυο εβδομάδες διακοπών, αλλά πολύ περισσότερα. Ζήστε τα.