Θέλετε περισσότερο σεξ στη ζωή και δεν ξέρετε πώς να το καταφέρετε; Αν ναι, τότε καλό είναι να δοκιμάστε να γίνετε λίγο πιο… ανιδιοτελείς και αλτρουιστές.Σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή τα «κακά» παιδιά είναι αυτά που προσελκύουν περισσότερο τις γυναίκες και ότι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχιών στις ερωτικές συντρόφους, έρευνες έρχονται να αποδείξουν ακριβώς το αντίθετο.

Οι περισσότερες έρευνες, λοιπόν, δείχνουν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από συμπαθητικούς και ευγενικούς ανθρώπους απ’ ότι από εγωιστές και «κακούς».

Πιο συγκεκριμένα, μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο Guelph και το Πανεπιστήμιο Nipissing, εξέτασε περίπου 800 άτομα και μέσω συνεντεύξεων, τους ζητήθηκε να μιλήσουν για τη σεξουαλική τους πορεία και την τάση τους προς τον αλτρουισμό, είτε πρόκειται για φιλανθρωπικό έργο είτε για τυχαίες πράξεις ευγένειας.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι αλτρουιστές και ανιδιοτελείς συμμετέχοντες είχαν σημαντικά μεγαλύτερη επιτυχία σε ερωτικούς συντρόφους απ’ ότι οι πιο εγωιστές.

protothema