Μέσα από τον διαγωνισμό Historic Photographer of the Year, ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος.

Ορισμένες από τις εκπληκτικές φωτογραφίες του θα σας μεταφέρουν σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου.

Ο διαγωνισμός προσέλκυσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων, με τις εικόνες τους να παρουσιάζουν ιστορικά μέρη και πολιτιστικές τοποθεσίες από όλο τον κόσμο.

Νικητής αναδείχθηκε ο Matt Emmett με τη φωτογραφία του, η οποία παρουσιάζει έναν διάδρομο, μήκους 400 μέτρων, που αποτελεί τμήμα ενός παλιού νοσοκομείου. Αυτό χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά από τον αμερικανικό στρατό, κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου στον Κόλπο. Το νοσοκομείο RAF Hospital Nocton Hall, στο Λινκολνσάιρ, δόθηκε στις αμερικανικές δυνάμεις το 1984 για τη θεραπεία των τραυματιών τους. Το νοσοκομείο παραμένει εγκαταλελειμμένο από το 1995.

Photo Paul Templing: Για εκατοντάδες χρόνια αυτά τα σπίτια στέκονται όρθια κόντρα στη φύση της Κορνουάλης, αποτελώντας απόδειξη μιας έξυπνης και στιβαρής κατασκευής. Με την παλίρροια, τα κύματα του Ατλαντικού στροβιλίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις, δίνοντας στο τοπίο μια δραματική εμφάνιση δύναμης.

Photo Nathan Ortiz: Το γυμνάσιο Emerson (Έμερσον) στο Γκάρυ της Ιντιάνα, ήταν το πρώτο σχολείο «εργασίας-μελέτης-παιχνιδιού», το οποίο ιδρύθηκε το 1908 από τον Ουίλιαμ Βιρτ. Το 1981 έκλεισε λόγω της συρρίκνωσης του πληθυσμού του, αλλά άνοιξε ξανά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ως σχολή τεχνών. Το σχολείο έκλεισε το 2008. Κι αυτό εδώ φαίνεται ότι ήταν το γραφείο του καθηγητή της μπάντας Ντάνιελ Λέμον (Daniel Lemmon).

Photo Mathew Browne: Ο Βατ Μαχατάτ (Wat Mahathat) είναι ένας ναός του 14ου αιώνα, ο οποίος ερημώθηκε το 1767, όταν ο βιρμανικός στρατός εισέβαλε στην Αγιουτάγια, στην Ταϊλάνδη. Με την πάροδο του χρόνου, ένα δέντρο αναπτύχθηκε γύρω από πέτρινο άγαλμα του Βούδα, με αποτέλεσμα να φαίνεται το πρόσωπο και τα μάτια του.

Photo Felipe de Castro Horta Hoffmann Martins: Συνήθως τα πρωινά ο Γάγγης καλύπτεται από μια ομίχλη ρύπανσης. Η καθημερινότητα και ο πολιτισμός στο Βαρανάσι, μια πόλη δύο εκατομμυρίων κατοίκων, είναι στενά συνδεδεμένα με το ποτάμι. Η φωτογραφία παρουσιάζει μια καθημερινή σκηνή στην ιερή περιοχή της Ινδίας.

Photo Kaiyu Lu: Ένα ήσυχο χειμωνιάτικο πρωινό μετά την κινεζική νέα χρονιά. Περπατούσα στα ερείπια του Σινικού Τείχους, που χτίστηκε το 1680. Μου φάνηκε ότι άκουγα σπαθιά και άλογα.

Photo Richard Nash: Μνημείο του επισκόπου Ραλφ του Σριούσμπερι, ο οποίος απεβίωσε το 1363.

Photo Peter Perry: Ο Έλβις Πρίσλεϊ μπροστά από το Ντάνκεσκίρχε (Dankeskirche) όταν υπηρετούσε στον αμερικανικό στρατό, το 1959.

Νικητής κοινού η Jenna Johnston: Το Αββαείο Jedburgh (Τζέντμπεργκ), στη Σκωτία.

Photo Matthew Lewis: Το Αββαείο Tewkesbury (Τιούκσμπερι), στο Γκλούσεστερσαϊρ.

Photo Kyle Wood: Καθεδρικός του Λίνκολν

Photo Brendan Conway: Πυρηνική δεξαμενή, στο Βίκτορι Γουντ, στο Κέντ. Οι ευκαιρίες για μία επίσκεψη σε τέτοιες δεξαμενές είναι σπάνιες, αλλά οι ομάδες «Forgotten Front Line» και «Woodland Trust» κανόνισαν μια μέρα για πρόσβαση του κοινού. Αν και η ίδια η δομή, που χτίστηκε το 1966, δεν είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, η εμπειρία της επίσκεψης δίνει μια «γεύση»από τις σκοτεινές ημέρες του ψυχρού πολέμου. Αυτή τη θέα έχει όποιος ανεβαίνει τη σκάλα.

Photo Pamela Jones: Νεκροταφείο τρένων, στη Βολιβία. Κατασκευασμένος από Βρετανούς, ο σιδηρόδρομος μετέφερε ορυκτά στην ακτή του Ειρηνικού μέχρι να καταρρεύσει η εξορυκτική βιομηχανία στη δεκαετία του 1940.

Photo Daniel Sands: Καταφύγιο εναέριας επιδρομής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: Snoopit24