Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ και του Σαουθάμπτον εξέτασαν πώς τα κατοικίδια ζώα μπορούν να συμβάλλουν στην μακροπρόθεσμη διαχείριση της ψυχικής υγείας.

Μελέτησαν 17 διεθνείς έρευνες, για να προσδιορίσουν την επίδραση που μπορεί να έχουν οι γούνινοι φίλοι μας σε όσους αντιμετωπίζουν διάφορες ψυχολογικές παθήσεις.

Κατέληξαν στο γενικό συμπέρασμα ότι τα κατοικίδια μπορούν να «προσφέρουν πολλά οφέλη» σε τέτοιες καταστάσεις.

«Η επισκόπησή μας δείχνει ότι τα κατοικίδια ζώα παρέχουν οφέλη σε όσους έχουν ψυχικές παθήσεις», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Δρ Έλεν Μπρουκς (Helen Brooks), η οποία επισήμανε παράλληλα ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες, για να ελεγχθεί η φύση και η έκταση αυτής της σχέσης.

Τώρα, ώσπου να λύσουν το θέμα οι επιστήμονες, εσείς μπορείτε να χαϊδέψετε τον σκύλο σας ή τη γάτα σας, εάν θέλετε να αισθανθείτε λίγο πιο χαλαροί.

Πάντως, κι άλλες μελέτες που έγιναν στο παρελθόν, έχουν συνδέσει την παρουσία των κατοικίδων στο σπίτι με μείωση του στρες και υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Και δεν αποτελεί έκπληξη. Γιατί όταν έχετε να φροντίσετε ένα πλάσμα, το οποίο σας δείχνει καθημερινά αγάπη, μοιάζει με θεραπεία, καθώς χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές πιέσεις και σκοτούρες σας.

Εξάλλου, ένας σκύλος ή μία γάτα δεν θέλουν πολλά πράγματα από σας παρά μόνο φαγητό και παιχνίδια, ενώ προσφέρουν άδολη αγάπη και συντροφιά.

Πηγή: Snoopit24

iART

iART

Αυτή η σελίδα κατασκευάστηκε με τα πιο αγνά, βιολογικά υλικά και πολλή… αγάπη. Ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση.

Δείτε επίσης