Ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης μας προειδοποιεί για τα σκουλαρίκια , λέγοντας ότι είναι έργα του διαβόλου και ότι… προκαλούν καρκίνο!

«Οι Χριστιανοί δέν πρέπει νά καλλωπίζονται, νά φοροῦν ἁρώματα, νά χρησιμοποιοῡν φτιασίδια καί νά βλέπουν περίεργα. Όπως τραβάμε τα μουλάρια από τον χαλκά στο Άγιο Όρος, έτσι κι εμάς μας τραβάει ο διάολος από τη μύτη», ισχυρίζεται σε ομιλία του ο Ιερομόναχος π. Σάββας Αγιορείτης της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας.

«Ο διάβολος θα μας βάλει στο τέλος και να αυτοκτονούμε και θα το θεωρούμε και καλό. Θα είσαι “in” αν αυτοκτονείς. Και αυτές οι τρύπες που κάνουν στη γλώσσα και στα αυτιά και στον αφαλό προκαλούν καρκίνο. Αυτό το ήξερα από την ιατρική γιατί υπάρχει χρόνιος ερεθισμός. Όταν υπάρχει χρόνιος ερεθισμός από ένα ξένο σώμα που τρίβεται με τους βλεννογόνους και το δέρμα είναι πολύ πιθανό να κάνει καρκίνο. Βλέπετε πώς προσπαθεί να μας σκοτώσει ο διάβολος με χίλιους δυο τρόπους. Οι μάγοι κάνουν αυτά τα πράγματα και τα τατουάζ για να προσελκύσουν τα πονηρά πνεύματα», δηλώνει ο ίδιος ως «πτυχιούχος οδοντίατρος και πτυχιούχος θεολόγος», όπως αναφέρει το βιογραφικό του.