teodosio-sectio-aurea8

«Γεια σας, με λένε Teodosio Sectio Aurea και προσφέρω τις υπηρεσίες του μεσολαβητή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας! Με ευχαρίστηση θα παραβιάσω το δικό σας σύστημα αντίληψης…». Ετσι, παρουσιάζει τον εαυτό του ο Teodosio Sectio Aurea, ένας αυτοδίδακτος και πολύπλευρος καλλιτέχνης, ο οποίος είναι μετρ στις σκιές κι έχει βάλει σκοπό «να τις μεταφέρει σε ένα… άλλο επίπεδο».

Πριν μερικά χρόνια είπε να βγει από το «κουκούλι» του και να ξεδιπλώσει το μεγάλο του ταλέντο. To Snoopit24 έπεσε πάνω σε δημοσιεύματα για αυτόν από ιστοσελίδες τέχνης στο εξωτερικό κι άρχισε να παρακολουθεί την πορεία του. Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν γράψαμε κάτι, γιατί θεωρήσαμε ότι ο ταλαντούχος καλλιτέχνης απευθύνθηκε αποκλειστικά σε εκείνα τα μέσα ενημέρωσης.

Όμως, δεν πέρασε καιρός από αυτές τις δημοσιεύσεις και κάποια στιγμή βρεθήκαμε κοντά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε ορισμένα από τα έργα του,  κάτι που ίσως το θυμούνται οι πιο παλιοί φίλοι του ιστοτόπου μας. Ο Teodosio Sectio Aurea είναι ένας άνθρωπος γεμάτος θετική ενέργεια και από ό,τι φαίνεται αυτό τον βοήθησε πολύ να δημιουργήσει πρωτοποριακή τέχνη μέσα σ΄ ένα περιβάλλον, το οποίο όλοι μας γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.

Αλλά, ο Teodosio Sectio Aurea έβαλε τα δυνατά του όχι μόνο για να προχωρήσει, αλλά και να διαπρέψει μέσα σε συνθήκες αντίξοες για πολλούς. Κι εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένα ιδιαίτερα ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικά δραστήριος. Το Snoopit24 αυτή τη φορά είχε μια online συζήτηση μαζί του και του ζήτησε να αναφερθεί στη μέχρι τώρα πορεία του και στους στόχους που έχει θέσει, καθώς και να εκτιμήσει πώς είναι τα πράγματα στον χώρο της Τέχνης στις μέρες μας.

– Πώς ξεκίνησες τα έργα με τις σκιές; Με άλλα λόγια, πώς προέκυψε αυτή η έμπνευση;

Σκοπεύω να χάσω τελείως την επικοινωνία με τη λογική και την πραγματικότητα και θα μιλήσω μαζί σας σχεδόν στη γλώσσα των σκιών… Είμαι αυτοδίδακτος και πολύπλευρος καλλιτέχνης και δημιουργώ πολλά και διάφορα πρωτοποριακά πράγματα όπως πίνακες ζωγραφικής με μικτή τεχνική, γλυπτά, διακοσμητικά, έργα από σύρμα

Η τεχνική με σκιές είναι ένας μαγικός κόσμος, είπα να δοκιμάσω και το αποτέλεσμα το έχετε δει.  Είμαι από τους καλύτερους στον κόσμο, έχω δικό μου προσωπικό στυλ… Και θα μεταφέρω τις σκιές σε άλλο επίπεδο

– Ποια υλικά χρησιμοποιείς στα έργα σου και γιατί σε έχουν γοητεύσει;

Συνήθως χρησιμοποιώ σκληρά υλικά, όπως ατσάλι, σίδερο, inox… Υλικά, που αντέχουν στο χρόνο.

– Με ποιο άλλο είδος της Τέχνης καταπιάνεσαι στα κρυφά;

Οπως σας είπα, είμαι πολύπλευρος καλλιτέχνης και τώρα ετοιμάζω ένα ωραίο πρότζεκτ με φωτιστικά γλυπτά. Επίσης, έχω ιδέες για μοντέρνα έπιπλα, γράφω και μικρές ιστορίες (το χειμώνα μου έρχεται η έμπνευση)… Εχω πολλές ιδέες!

– Όταν ξεκίνησες αυτή σου την πορεία, τι δυσκολίες συνάντησες και πώς τις ξεπέρασες;

Η πορεία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, είμαι ακόμα παιδί ))) να το πούμε ότι «ξύπνησα» και βρήκα μέσα μου μια πηγή ενέργειας… Και στις δυσκολίες υπάρχει μια θετική πλευρά, όπως σε όλα! Keep walking

– Πώς αντιδρά το κοινό μπροστά στα έργα σου και ποιες ήταν οι απίστευτες κριτικές (θετικές ή αρνητικές) που εισέπραξες;

Το κοινό εντυπωσιάζεται πολύ, αλλά έχω ακούσει και «κουφά», ας πούμε – «είναι φώτοσοπ!» ή «Αυτά είναι αληθινά τώρα;»… Μερικοί άνθρωποι απλά δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν… Ο ένας κοιτάζει το νερόλακκο και βλέπει τη λάσπη, ο άλλος βλέπει μέσα του τα άστρα που αντανακλώνται…

– Τι έκανες πριν αφοσιωθείς στην Τέχνη;

Ζούσα σε ένα κουκούλι…

– Τι εκτιμάς: η Τέχνη «πουλάει» στην Ελλάδα της κρίσης;

Η Τέχνη είναι τέχνη, πάντα πουλάει… Η κρίση χρειάζεται καμιά φορά. Εμένα με βοήθησε… Οπως είπα, θετική πλευρά υπάρχει παντού και σε όλα!

– Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια για την προώθηση του έργου σου κι αν σκέφτεσαι και κάποιο άλλο project;

Έχω πάρα πολλά σχέδια!!! συνεργασίες και εκθέσεις στο εξωτερικό, πρωτοποριακά καινούργια project στο θέατρο και πολλά άλλα.

1

Η Τέχνη της Σκιάς… έργο του Teodosio Sectio Aurea… «Ο φύλακας του Δέντρου της Ζωής»… Μονόκερως – το παράξενα όμορφο, αγνό και μοναχικό ζώο που μας μαγεύει, όπως τότε, στα παιδικά μας χρόνια… Ενα διαχρονικό και διαπολιτισμικό σύμβολο, ένα κάλεσμα για μια άλλη ζωή, μαγική, όμορφη, παραμυθένια…

Teodosio-Sectio-Aurea2

Teodosio-Sectio-Aurea2a

Το 1937 ο Πάμπλο Πικάσο φτιάχνει ένα από τα διασημότερα έργα του, και ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία της τέχνης, την Γκερνίκα (Guernica στα ισπανικά). Το έργο αποτελεί μία κραυγή διαμαρτυρίας εναντίον της φρίκης του πολέμου και καταγγέλλει τις οδυνηρές συνέπειες του στον άμαχο πληθυσμό. 79 χρόνια μετά, ο Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί την ίδια κραυγή διαμαρτυρίας, μια αινιγματική σύνθεση φτιαγμένη από φως και σκιά, χρησιμοποιεί ως «μπογιά» την σκιά από αφηρημένα κομμάτια σιδήρου. Και φαίνεται πως κανείς δεν θα ακούσει ή δεν θα καταλάβει τη σημασία αυτής της διαμαρτυρίας, αφού ακόμη και σήμερα, 79 χρόνια μετά, οι ίδιες σκηνές φρίκης επαναλαμβάνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Teodosio-Sectio-Aurea3

Teodosio-Sectio-Aurea3a

Teodosio-Sectio-Aurea3b

Akina – Ανοιξιάτικο άνθος κερασιού…Η λέξη «sakura» σημαίνει στα ιαπωνικά «κερασιά», τα άνθη της σύμβολο της αισθητικής και της γυναικείας ομορφιάς, μα και οιωνός της καλής τύχης, και έμβλημα αγάπης. Αιώνες ολόκληρους στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, οι ποιητές, οι μουσικοί και οι ζωγράφοι λαμβάνουν έμπνευση από αυτά τα μαγικά δέντρα. Έτσι εμπνευσμένος από την απόλυτη ομορφιά της ανθισμένης κερασιάς ο Teodosio Sectio Aurea δίνει ζωή στα παλιά κομμάτια σιδήρου και «ζωγραφίζει» ένα έργο τέχνης την Akina (spring flower), χρησιμοποιώντας ως «μπογιά» την σκιά από τα κλαδιά, εντυπωσιακά ανθισμένα πέταλα και τον κορμό του δέντρου.

Teodosio-Sectio-Aurea4

Teodosio-Sectio-Aurea4a

Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου (The Vitruvian Man) Διάσημο σχέδιο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, που φτιάχτηκε περίπου το 1490, το σχέδιο συχνά χρησιμοποιείται ως ένα υπονοούμενο σύμβολο της ουσιώδους συμμετρίας του ανθρώπινου σώματος, και κατά προέκταση του σύμπαντος ως σύνολο. Tο 2013 προς τιμήν του μεγάλου Δασκάλου ο Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί ένα αινιγματικό DNA παζλ από 350 μεταλλικές μπίλιες και το ενώνει με τον δικό του τρόπο, ζωγραφίζοντας στον τοίχο με φως και σκιά…

Teodosio-Sectio-Aurea5

Τζίορτζιο ντε Κίρικο – Έκτορας και Ανδρομάχη… Δική του version

Teodosio-Sectio-Aurea6

«Η Δημιουργία του Αδάμ» Μιχαήλ Άγγελος… Δική του version

Teodosio-Sectio-Aurea7

Teodosio-Sectio-Aurea7a

«Dance me to the end of love» …Andalusian olive tree – flamenco dancer shadow… Eμπνεύστηκε απο την Μαρία Παχές…

Teodosio-Sectio-Aurea8

Η Πολύμνια… Μούσα

Teodosio-Sectio-Aurea9

«Wild flowers and…pearls»

Teodosio-Sectio-Aurea10

Κωδικοποιημένη σκιά του Βούδα κρυμμένη στο DNA. Η λέξη Βούδας σημαίνει ο «Αφυπνισμένος» ή «Φωτισμένος» ήταν ένας άνθρωπος που βρήκε το μονοπάτι που τον οδήγησε τελικά στη φώτισή του. Βούδας μπορεί να είναι ή να γίνει οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ή κοινωνικής τάξης.

Πηγή: Snoopit24