Αν παρασύρεστε συχνά από τον ρυθμό της μουσικής, σας κολλάει η μουσική από κάποιο τραγούδι, που σκέφτεστε και σιγοτραγουδάτε συνεχώς και ψάχνετε μια ξεχωριστή εμπειρία που θα γεμίσει ζωντάνια και νέες εμπειρίες το πρόγραμμά σας, ελάτε να τραγουδήσουμε και ν’ ανακαλύψουμε τον ρυθμό στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Παρέα με τον συγγραφέα και μουσικό Μίλτο Πιστώφ και τη Σι Λόντε- Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική θα ταξιδέψουμε στην Αφρική, θα επισκεφτούμε το μουσικό χωριό Αμπαγιόμι, θα δημιουργήσουμε και, κυρίως θ’ ανακαλύψουμε την τέχνη και την κουλτούρα νέων πολιτισμών.

Μαζί τους σε κάθε δράση και διαφορετικοί φίλοι.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) κάθε Σάββατο, 12, 19 και 26 Νοεμβρίου 2022, 12:00. Απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και πάνω με κόστος συμμετοχής τα 10 ευρώ ανά δράση.

Το «Πνεύμα του Ρυθμού» είναι μια πολύπλευρη βιωματική εμπειρία για παιδιά, που ξυπνά την έμφυτη σε όλους αίσθηση του ρυθμού, ανοίγοντας έτσι με μοναδικό τρόπο τον κόσμο της μουσικής και της ευεργετικής επίδρασης που έχει. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένες αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες, το παιδί έρχεται σε επαφή με μία συναρπαστική εμπειρία έκφρασης και δημιουργίας.

Σάββατο 12/11/2022: Spirit of Rhythm & θεατρικό παιχνίδι
Ο Μίλτος Πιστώφ και η Σι Λόντε παρέα με την Κορίνα Χαρήτου σας καλούν σε ένα ενδιαφέρον θεατρικό παιχνίδι.
Στην πρώτη δράση της σειράς Spirit of Rhythm, οι μικροί φίλοι μαθαίνουν την ιστορία της Σι Λόντε, ενός πολύ θαρραλέου κοριτσιού μιας αφρικανικής φυλής. Γνωρίζονται και ξεκινά η συναρπαστική τους περιπέτεια στον ρυθμό και τη μουσική! Συνοδοιπόρος τους, για μια διαδραστική αναπαράσταση της ιστορίας θα είναι και η ηθοποιός, Κορίνα Χαρήτου.

Σάββατο 19/11/2022: Spirit of Rhythm & Χορός
Ο Μίλτος Πιστώφ και η Σι Λόντε παρέα με τον Sammy Gian σας καλούν σε έναν ξέφρενο χορό.
Στο Spirit of Rhythm αυτού του Σαββάτου παλιοί και νέοι φίλοι υποδέχονται τον χορογράφο Sammy Gian. Ο Sammy έρχεται από την Κένυα για να διδάξει αφρικανικούς χορούς και να βοηθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον ρυθμό που κρύβουν μέσα τους.

Σάββατο 26/11/2022: Spirit of Rhythm & Εικαστικά
Ο Μίλτος Πιστώφ και η Σι Λόντε παρέα με την Φελίσια σας καλούν σε ένα εικαστικό εργαστήρι.
Στην τελευταία συνάντηση, όπως και σε κάθε ταξίδι που θέλουμε να θυμόμαστε, έρχεται η ώρα για σουβενίρ! Για όλες τις όμορφες στιγμές, γινόμαστε δημιουργικοί και με τη βοήθεια της Φελίσιας και των φίλων που κάναμε στο ταξίδι, κατασκευάζουμε αφρικανικές μάσκες.

Διεύθυνση : Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ανά δράση, Εγγραφές online στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Πληροφορίες Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052) www.hau.gr