Αυτή την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, η Κινηματογραφική Ομάδα Φοιτητών Ιατρικής προβάλλει το ιαπωνικό animation Princess Mononoke του Hayao Miyazaki ( Spirited Away ).

Έτος Παραγωγής: 1997
Διάρκεια 128′
Κατηγορία: Animation, Περιπέτεια, Φαντασίας
Πρωτότυπη μουσική: Joe Hisaishi

Πλοκή

Στην Ιαπωνία μιαν εποχή που υπάρχουν στον κόσμο θεοί και δαίμονες, ο Ασιτάκα, ένας νερός πρίγκιπας και πολεμιστής, στην προσπάθεία του να σώσει την περιοχή του από έναν δαίμονα- αγριόχοιρο θα μολυνθεί από μια θανατηφόρα κατάρα. Τότε θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης θεραπείας και θα βρεθεί στη μέση ενός πολέμου. Από τη μία βρίσκονται οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα όπλα και τη φωτιά για να κυριαρχήσουν και από την άλλη βρίσκονται ζώα, θεοί και η πριγκίπισσα Μονονόκε που προσπαθούν να σώσουν το δάσος. Ο Ασιτάκα θα παλέψει για να φέρει την ειρήνη στις δύο πλευρές.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Ιαπωνικά animation (manga) δημιουργία του εξαιρετικού σχεδιαστή-σκηνοθέτη-σεναριογράφου, Hayao Miyazaki.
Το σενάριο είναι συναρπαστικό, ρομαντικό σαν παραμύθι και ταυτόχρονα σκληρό όπως η πραγματικότητα. Από την ιστορία πηγάζουν πλήθος σοβαροτάτων οικολογικών και αντιπολεμικών μηνυμάτων. Ο Μιγιαζάκι μας αφηγείται το αιώνιο πρόβλημα της σύγκρουσης μεταξύ της παράδοσης και του νεωτερισμού και υποδεικνύει την αναγκαιότητα της σύμπραξης και της ισοροπίας. Μας παρουσιάζει την ασχήμια του πολέμου, το αδιέξοδο της απληστίας και τα δηλητηριώδη αποτελέσματα του μίσους. Στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ιαπωνική μυθολογία και παράδοση και πραγματεύεται κατά κύριο λόγο την ηθική, με βαθιά φιλοσοφική διάθεση, ξεφεύγοντας κατά πολύ από την παρουσίαση απλοϊκών θεμάτων, όπως μας έχουν συνηθίσει άλλα animation, κυρίως της Disney.
Οι εικόνες είναι πανέμορφες -προϊόν αριστουργηματικής ζωγραφικής τέχνης- ο φωτισμός καταπληκτικός, οι σκηνές δράσης καταιγιστικές, ενώ οι ήρωες όλοι τους ενδιαφέροντες, σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να επιδεικνύεται σε κάθε πλάνο ο ψυχισμός τους και τα συναισθήματά τους. Όσο για τον φανταστικό κόσμο όπου εξελίσσεται η ιστορία, ακροβατεί σε λεπτές ισορροπίες και δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός του Καλού και του Κακού.

Ξεκινά στις 20.30 στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου (πίσω από το αναγνωστήριο, στην πίσω είσοδο της σχολής!)
Διεύθυνση: Μικράς Ασίας 75, 11527 Γουδί

Είσοδος ελεύθερη!