Ο σχεδιασμός του Tetra Hotel από το στούντιο WSP  και την εταιρεία David Ajasa-Adekunle’s architecture είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακός .

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 42 πολυτελείς σουίτες με τριγωνικό σχήμα, με την κάθε μία να διαθέτει  τρεις ορόφους και ύψος 19 μέτρων!

Ο τρίτος όροφος  είναι το υπνοδωμάτιο και οι άλλοι δύο  διαθέτουν καθιστικό και ένα πλήρες γραφείο για όσους επιθυμούν να εργάζονται στις διακοπές τους. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μπαρ, εστιατόρια, χώρους για αγορές, διασκέδαση και εκθέσεις.

Οι τρέχουσες τοποθεσίες που εξετάζονται για την κατασκευή των ξενοδοχείων περιλαμβάνουν το Πράσινο Ακρωτήριο, τη Νορβηγία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ανδόρα, την Ουγγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η WSP ελπίζει ότι τα ξενοδοχεία θα βρίσκονται σε «γεωγραφικά εκπληκτικές τοποθεσίες» και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια αυτόνομη δομή που δεν θα επηρεάζει το περιβάλλον».

Τα ξενοδοχεία, που θα βρίσκονται δίπλα σε λίμνες ή θάλασσα, θα χρησιμοποιούν το νερό τους για ψύξη, ενώ ηλιακά θερμικά πάνελ θα εξασφαλίζουν τη θέρμανση, μεταξύ των άλλων πράσινων τεχνολογιών.

Οι σουίτες είναι προκατασκευασμένες και θα συναρμολογούνται επί τόπου για την ταχύτητα παράδοσης και θα χρησιμοποιούν τους βράχους της κάθε περιοχής ως θεμέλια, με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Και το βασικό είναι ότι μπορούν να εγκατασταθούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πηγή: Snoopit24