«Υπέρβαση… Όταν ξεπερνάς… την επιθυμία, την ιδέα, τη δυσκολία, τον εαυτό σου… Ακούγοντας τη λέξη υπέρβαση δημιουργείται μια αίσθηση μεγάλου, δύσκολου, αλλά και άξιου κόπου, ίσως και θυσιών. Υπέρβαση… κάτι πάνω από το κανονικό, στα όρια του ανέφικτου… Αυτά πίστευα για την υπέρβαση, μέχρι να ανακαλύψω τη δική μου… «βουτιά» προς τα μέσα και όχι προς τα πάνω. Η υπέρβαση δεν χρειάζεται θυσίες, κούραση αλλά ακριβώς τα αντίθετα αυτών.

Σε αυτή την έκθεση θα δείτε μερικές από τις εικόνες της δικής μου Υπέρβασης, που με κάνει να αισθάνομαι πληρότητα. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις αποχρώσεις που πηγάζουν από το «είναι» μου. Κάθε μου έργο είναι ένα παράθυρο για το θεατή σε έναν κόσμο που γνωρίζω μέσα από αυτά. Η επιθυμία μου είναι αυτή η έκθεση να σας ταξιδέψει στη δική σας Υπέρβαση!»

Ειρήνη Γκόγκουα, εικαστικός 

Μετά την επιτυχημένη έκθεση της εικαστικού στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου “Μαρία Ιγγλέση”, αίθουσα Ματογιάννη τον Ιούνιο  και λόγω της αθρόας επισκεψιμότητας του κόσμου αλλά και των ιδιαιτέρως ένθερμων κριτικών η Ειρήνη Γκόγκουα αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση του ξενοδοχείου Mykonos Blu Grecotel, ώστε να παραταθεί η διάρκεια της παρουσίασης των έργων της.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εγχείρημα που υλοποιεί φέτος το Mykonos Blu Grecotel στο χώρο ArtRoom, όπου διαμορφώθηκε ειδικά για να φιλοξενήσει εκθέσεις γνωστών διεθνώς εικαστικών.

«Transcendence – Υπέρβαση»

Έκθεση της εικαστικού Ειρήνης Γκόγκουα

20-30 Ιουλίου 2021

ArtRoom, Mykonos Blu Grecotel