facebook-messenger

Γράφει ο Σπύρος Πλουμίδης

Οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες από οικονομικής απόψεως (και θα γίνουν χειρότερες λένε οι προβλέψεις), η ανεργία χτυπάει κόκκινο και η αφραγκία μας έχει γονατίσει (για να μην πω κάτι χειρότερο)…

Έτσι η ανάγκη ανεύρεσης χρημάτων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Και επειδή δουλειά δεν μπορούμε να σας βρούμε (εδώ δεν μπορεί κοτζάμ κυβέρνηση), σας προτείνουμε κάποιους τρόπους να βγάλετε χρήματα χωρίς να κουνηθείτε από το σπίτι, τον καναπέ σας, τον υπολογιστή σας, την προσωπική σας σελίδα στο facebook…

Άντε μασημένη τροφή σας δίνουμε, πιο συγκεκριμένοι δεν μπορούμε να είμαστε. Και αν χρειαστεί να το κάνετε, τουλάχιστον θα γίνει στοχευμένα και με αποτέλεσμα. Το αν θα βγάλετε ένα χαρτζιλίκι ή αρκετά παραπάνω, εξαρτάται από εσάς και τους… θησαυρούς που έχετε στο σπίτι σας…

Προσοχή ε, δεν λέμε να πουλήσετε χρυσαφικά, ασημικά και όλη την προίκα σας (άσε που αυτά έκαναν φτερά στις αρχές της κρίσης). Αυτά που δεν χρειάζεστε λέμε να ξεσκαρτάρετε, ώστε και το σπίτι επιτέλους να καθαρίσει από οτιδήποτε δεν σας είναι πλέον χρήσιμο και λεφτά να βάλετε στην τσέπη σας…

Ξεκινάμε λοιπόν και αρχίστε ήδη την αναζήτηση…

Βιβλία
1books

Αν είστε από αυτούς που διαβάζουν βιβλία και διαθέτετε μεγάλη βιβλιοθήκη, είστε σίγουροι ότι τα θέλετε όλα; Κάντε λοιπόν μια αρχειοθέτηση σωστή στα βιβλία σας και αυτά που δεν χρειάζεστε πλέον ή τα έχετε διαβάσει και δεν σας έκαναν το κλικ ρε παιδί μου, πουλήστε τα. Υπάρχουν στο στο facebook άπειρες ομάδες (ονόματα δεν λέμε, διαφήμιση δεν κάνουμε) ανταλλαγής και πώλησης βιβλίων. Το ανεβάζεις, θέτεις ή διαπραγματεύεσαι την τιμή και κάποιος θα βρεθεί να το αγοράσει. Τον τρόπο πληρωμής τον θέτεις εσύ. Ισχύει και για σένα που δεν διαβάζεις βιβλία ε; Αν ψάξεις το σπίτι όλο και κάποιο θα βρεις που σου έκαναν δώρο σε καμία γιορτή.

Tips για καλύτερες πωλήσεις: Αν ανήκει σε γνωστό συγγραφέα και είναι σε καλή κατάσταση αξίζει περισσότερα. Τώρα αν είναι παλιάς έκδοσης, μερικών δεκαετιών, ψαχτείτε μήπως είναι και σπάνιο και βγάλετε πολύ καλά λεφτά.

Δίσκοι βινυλίου
2-lp

Ναι το ξέρουμε, είσαι συναισθηματικά δεμένος μαζί τους. Τόσο πολύ που δεν θυμάσαι καν που τους έχεις καταχωνιάσει και τους θυμήθηκες τώρα που στο αναφέραμε. Αν λοιπόν δεν είσαι όντως μανιακός με τους δίσκους σου και δεν σε ενδιαφέρει καν η ύπαρξή τους, τότε μπορείς να βγάλεις καλά λεφτά. Και δεν χρειάζεται να τρέχεις στο Μοναστηράκι για να τους πουλήσεις. Μπαίνεις στο διαδίκτυο λοιπόν, κάνεις μια αναζήτηση το πόσο κοστολογείται αυτός ο δίσκος και μετά μπαίνεις στο facebook, βρίσκεις την κατάλληλη ομάδα, τον ανεβάζεις, τον κοστολογείς και περιμένεις αγοραστή. Και πίστεψέ με, υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν σαν τρελοί να τον αγοράσουν.

Tips για καλύτερες πωλήσεις: Όσο πιο σπάνιος, τόσο πιο ακριβός. Αν είναι αγγλική ή γερμανική ή κόπια, ή από το Λουξεμβούργο και από όποια άλλη χώρα θες, είναι ακριβή. Αν ο καλλιτέχνης ή το συγκρότημα έβγαλε μόνο κάνα δυο δίσκους και μετά πάπαλα, ενδέχεται να είναι ακριβή. Γενικά ψάξτο και θα βγάλεις αρκετά χρήματα.

CD – κασέτες
3cds

Δεν το βάζω στην ίδια κατηγορία γιατί οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες και δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Άσε που πολλά πλέον έχουν κυκλοφορήσει με εφημερίδες και περιοδικά και έχουν χάσει την αξία τους. Όπως και να έχει πάντως και αυτά με τον ίδιο τρόπο πωλούνται. Αρκεί να είναι αυθεντικά ε, μην πας να πουλήσεις αυτά που έχεις γράψει μόνος σου, θα πέσει κράξιμο. Το ίδιο ισχύει, πιθανόν σε λίγο καλύτερες τιμές και για τις κασέτες.

Tips για καλύτερες πωλήσεις: Αν δεν είναι γρατζουνισμένα έχεις παραπάνω πιθανότητες για καλύτερη πώληση. Όπως και αν τα έχεις αφήσει με την ζελατίνα τους γιατί απλά ποτέ δεν τα άκουσες.

Παλιά παιχνίδια
4toys

Ανέβα στο πατάρι ή κατέβα στην αποθήκη. Κάπου θα έχεις τα παιχνίδια με τα οποία έπαιζες μικρός. Δεν γίνεται να τα έχεις σπάσει όλα, ψάξε καλύτερα. Αν βρήκες, ίσως είσαι πολύ τυχερός. Ο συλλέκτες κάνουν κρα και θα σε πληρώσουν πολύ καλά για να αποκτήσουν τις αναμνήσεις της παιδικής σου ηλικίας. Αν λοιπόν δεν σου αφήσει κάποιο ψυχολογικό κουσούρι η ιδέα ότι θα πρέπει να τα αποχωριστείς, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, μην λέμε πάλι τα ίδια. Ομάδες στο facebook υπάρχουν και αγοράζουν τα πάντα.

Tips για καλύτερες πωλήσεις: Τα παιχνίδια της δεκαετίας του ’80 έχουν την μεγαλύτερη πέραση. Αν τα έχεις και είναι σε καλή κατάσταση, έβγαλες ένα πολύ καλό χαρτζιλίκι. Αν είναι μέσα στην αρχική συσκευασία τους, μπορεί και ένα καλό μηνιάτικο. Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να διαπραγματευθείς πολύ και να ανεβάσεις την τιμή εξαιτίας της σπανιότητάς τους.

Παλιά μηχανήματα
5mk2

Η γραφομηχανή που είχες μικρός (αν είχες) σκουριάζει στο πατάρι; Το παλιό πικ απ έχει πιάσει τόσο σκόνη που δεν μπορείς καν να το ακουμπήσεις; Το βίντεο δεν ξέρεις καν τι είναι; Και γενικώς έχεις μηχανήματα που δουλεύουν ακόμη και δεν τα χρησιμοποιείς; Τα έχουμε πει. Τα βγάζεις μια ωραία φωτογραφία, τα ποστάρεις στις αντίστοιχες ομάδες κα τσουπ κάποιος νοσταλγός θα σου στείλει μήνυμα ότι ενδιαφέρεται.

Tips για καλύτερες πωλήσεις: Αν έχεις το MK2 το πικ απ για παράδειγμα, μην το σκοτώσεις. Ψάξου λίγο στις τιμές και θα βγάλεις καλά λεφτά.

Συλλεκτικά
6tilekartes

Ο όρος αυτός περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Γραμματόσημα, παλιά περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες, αυθεντικές βιντεοκασέτες, μπιμπελό, τηλεκάρτες και ότιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους σου. Κάτσε λοιπόν με προσοχή, ξεσκαρτάρισε όλη τη σαβούρα που έχεις σπίτι σου και μετά με τον τρόπο που σου έχουμε πει, ταξινομείς αυτά που βρήκες.

Tips για καλύτερες πωλήσεις: Όσο πιο παλιό, τόσο πιο ακριβό…

Ρούχα-παπούτσια
7-royxa

Αν έχεις μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα και παπούτσια που δεν έχεις φορέσει σχεδόν ποτέ, κατά 99% είσαι γυναίκα. Αλλά είσαι και τυχερή γυναίκα, καθώς τα ποστάρεις όλα στις αντίστοιχες σελίδες στο facebook και βγάζεις τόσο χρήματα για να την ξαναγεμίσεις με ρούχα που δεν θα φορέσεις ποτέ. Εσύ κινείς την οικονομία, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό…

Tips για καλύτερες πωλήσεις: Αν το ρούχο ή το παπούτσι είναι σε καλή κατάσταση ή του κουτιού, τότε θα βγάλεις ένα γενναίο χαρτζιλίκι. Τα υπόλοιπα δώρισέ τα, δεν θα πουληθούν.

Αυτοί λοιπόν είναι μερικοί τρόποι για να βγάλουμε χρήματα χωρίς να κουνηθούμε από το σπίτι μας. Και τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε ξεσκαρτάρουμε, και το σπίτι μας καθαρίζουμε και λεφτά βγάζουμε. Απλά, όμορφα και νοικοκυρεμένα, με ένα μόνο κλικ. Άντε και καλά κέρδη…