Οι Usurum, η νεανική μπάντα που συστήθηκε το 2013 και πέρα από τις προσωπικές τους εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές, συζητήθηκε στο πλευρό της Μαρίας Παπαγεωργίου, επιστρέφει δισκογραφικά μετά από 4 χρόνια και παρουσιάζει το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο «Το Δίκαιο Του Πειρασμού», την Πέμπτη 23 Μαΐου, στο Club του Σταυρού του Νότου.

Βασικό χαρακτηριστικό των Usurum είναι η αντισυμβατικότητα στην προσέγγιση των τραγουδιών και η πολύπλευρη μουσική προσέγγιση τόσο των δικών τους κομματιών όσο και εκείνων που επιλέγουν να επανεκτελέσουν ή να διασκευάσουν. Ο πυρήνας τους ανήκει στη νέα γενιά μουσικών που αναζητά νέους τρόπους έκφρασης μακριά από τα καθιερωμένα μοτίβα της μουσικής βιομηχανίας, στην εποχή της αποδόμησής της.

Ο νέος δίσκος: Ένα τρίο εγχόρδων, οι κιθάρες που είναι άλλοτε λυρικές και άλλοτε πρωτόγονες και τα ιδιαίτερα φωνητικά σύνολα συνοδεύουν δέκα τραγούδια, δέκα εξομολογήσεις φανταστικών χαρακτήρων, που γίνονται έρμαια των πειρασμών τους.

Οι Usurum αναζητούν τη δική τους αλήθεια και έναν προσωπικό κώδικα επικοινωνίας μέσω της Τέχνης και της τέχνης τους έχοντας ανάγκη συνομιλίας με τους ακροατές της γενιάς τους που δεν αρκούνται στην πληροφορία και τη συναισθηματική εκτόνωση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Κοσμάς Λαμπίδης: Φωνή, Νέι
Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρες, Φωνή
Γιώργος Σταυρίδης: Τύμπανα
Κώστας Σηφάκης: Κοντραμπάσο
Μιχάλης Βρέττας: Βιολί
Σοφία Ευκλείδου: Τσέλο
Μαρία Παπαγεωργίου: Κιθάρα, Φωνή

Ήχος: Σωτήρης Παπάκος
Φώτα: Γιάννης Μπράτσης

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Σταυρός του Νότου – Club: Φραντζή και Θαρύπου 35-37 | Νέος Κόσμος – Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 9226975