Η Ελληνοδανέζα Βερόνικα Μόρτενσεν, συνθέτρια και τραγουδίστρια της Τζαζ, γεννήθηκε και διαμένει στην Δανία, όπου σπούδασε μουσική στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Ώρχους (Aarhus Royal Academy of Music) και στην Κοπεγχάγη (Rythmic Conservatory of Copenhagen)…

Έχει εκδόσει 5 albums, εκ των οποίων τα 4 πρώτα περιέχουν κυρίως δικές της συνθέσεις – το ένα με Big Band – ενώ το πιο πρόσφατο (2015) περιέχει standards της τζαζ. Η Βερόνικα Μόρτενσεν έχει βραβευθεί δύο φορές (2007 και 2013) από τον Σύνδεσμο Δανών Μουσικοσυνθετών (Danske Populaer Autorer), για την αναγνώριση της δουλειάς της ως συνθέτριας. Εκτός από τη Δανία, έχει δώσει συναυλίες με την ορχήστρα της σε πολλές άλλες χώρες, οπως την Σουηδία, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ρωσία, Ταϋλάνδη και Κίνα.

Στην Ελλάδα εμφανίστικε με το κουαρτέτο της ως Δανέζικη συμμετοχή στο 10ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τεχνόπολις (2010). Εκτός αυτού, έχει συνεργαστεί με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων, με την οποία έχει δώσει 3 συναυλίες (Θέατρο Ροές 2008, Θέατρο Παλλάς 2009 και άνοιγμα του Φεστιβάλ Τεχνόπολις 2011). Η πρώτη συνεργασία στην Ελλάδα, ήταν με το κουαρτέτο του Γιώτη Σαμαρά, που ξεκίνησε το Μάιο του 2008. Γι´αυτό είναι και μεγάλη η χαρά που θα δουλέψουνε για τέταρτη φορά μαζί ξανά, αυτή τη φορά στο Athenaeum Κελάρι το Σάββατο 18/2.

YIOTIS SAMARAS GUITAR
PANDELIS BENETATOS PIANO
NTINOS MANOS BASS
SPYROS PANAGIOTOPOULOS DRUMS

Ώρα έναρξης 22.00