Ένα παιχνίδι υπερφαγίας. Ή μήπως επιβίωσης; Η θεατρική ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ ανεβάζει ένα κοινωνικό θρίλερ στην σκηνή του θεάτρου ΡΕΚΤΙΦΙΕ. Μια παράσταση που κόβει την ανάσα.

 

Η Ρέιν αποφάσισε να κόψει το κάπνισμα. Πήρε Το Βιβλίο της, την Αινειάδα του Βιργίλιου, και αποφάσισε να ζήσει μια νέα εμπειρία. Μια Κλειστή Δομή,πολλοί τρόφιμοι,πολύ φαγητό, τζάμπα ύπνος,άπλετος ελεύθερος χρόνος για διάβασμα. Ακούγεται Συναρπαστικό! Μοιάζει με παιχνίδι επιβίωσης.Μόνο που δεν μπορείς να βγεις όποτε θες. Μόνο που το φαγητό τελικά ίσως και να μη φτάνει για όλους. Μόνο που μπορεί τελικά και να μην πρόκειται για παιχνίδι. Τι Είναι όμως; Μοιάζει με πείραμα. Μοιάζει με μια αρρωστημένη φάρσα. Αν το καλοσκεφτείς μοιάζει απίστευτα με τον κόσμο γύρω μας. Η Ρέιν θα αντιληφθεί σε τι έχει συναινέσει όταν θα είναι πλέον αργά.Με τη βοήθεια της φίλης της Άσερ,θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το νοσηρό αυτό παιχνίδι, αποδεικνύοντας του που έχει αποτύχει. Όμως Τα Εμπόδια είναι πολλά, οι υπόλοιποι τρόφιμοι καθόλου συνεργάσιμοι και η απόσταση που έχουν να διανύσουν τεράστια.

Η Βιργιλίου Κάθοδος μοιάζει με κοινωνικό θρίλερ.Στην Πραγματικότητα Δεν είναι.Είναι η κοινωνία μας σε Συμπυκνωμένη Μορφή.

Εγώ τρώω.

Εσύ τρως.

Αυτός Τρώει;

Εμείς τρώμε!

Εσείς τρώτε;

Αυτοί δεν τρώνε…

Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.Όσο εγώ τρώω δεν υπάρχει πρόβλημα. Κοίτα εκεί. Εκεί κάτω. Πιο κάτω από εμάς. Βλέπεις; Αυτοί πάντως δεν τρώνε. Ευτυχώς Θεέ μου! Δεν είμαστε στη θέση τους. Ε;

Συντελεστές:

Κείμενο: Αφροδίτη Φλώρου

Σκηνοθεσία / Κινησιολογία: Κατερίνα Μπουζάνη

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Φιλιώ Βεϊογλάνη, Κατερίνα Γιαννούτσου,Δημοσθένης Τολιόπουλος

Βοηθοί Κινησιολογίας: Κωνσταντίνα Γιοβάνη,Γεωργία Χατζόγλου

Πρωτότυπη Μουσική / Sound Design: Σταύρος Κατσούλης

Σκηνικά / Κοστούμια: ΚΛΕΨύΔΡΑ

Φωτογραφία: Αριστέα Ανύση

Αφίσα: Σταύρος Κατσούλης