Με αφορμή την εμφάνιση της στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου αλλά και την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού, το iart.gr συνομιλεί με την Ζανέλ. Απολαύστε..

-Ετοιμάζεις δυο νέες εμφανίσεις. Που θα γίνουν, πότε και τι θα παρουσιάσεις;

Tην Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα τραγουδήσω στο υπέροχο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου στο Κέντρο της Αθήνας.  Στο πλευρό μου θα βρίσκεται ο εξαιρετικός πιανίστας Χρήστος Κουμούσης. Εκεί θα σας παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελαφρού τραγουδιού, συμπεριλαμβάνοντας τα σημαντικότερα διαμάντια εκείνης της εποχής, τραγούδια της προσωπικής μου δισκογραφίας, αλλά και αγαπημένα τραγούδια της πιο πρόσφατης δισκογραφίας με ρετρό αισθητική ενορχηστρωτικά.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, θα εμφανιστώ σε μία όμορφη μουσική σκηνή της Υπάτης Φθιώτιδας, στον Τόπο Τεχνών Χώρα, με full band σχήμα και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, σας περιμένω σε ένα νέο χώρο στη Δάφνη, στο Βοοking Hill, που υποστηρίζει τους νέους καλλιτέχνες και δίνει την ευκαιρία σε όσους έχουν να πουν κάτι μέσα από την τέχνη τους. Εκεί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες Γιώργο Πατσιώτη στην κιθάρα και Νίκο Βαλταδώρο στην τρομπέτα, θα παρουσιάσουμε τραγούδια με ρετρό swing διάθεση και ηχόχρωμα.

 

-‘Ρομάντζο’, το νέο σου τραγούδι. Μίλησε μας για αυτό. Τους συντελεστές του, το ύφος του, τι νιώθεις όταν το ερμηνεύεις.

Το γλυκό μας “Ρομάντζο” είναι τραγούδι σε στίχους και μουσική της Πέννυς Μπαλτατζή και σε ενορχήστρωση των συνθετών και παραγωγών μου Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη. Κυκλοφορεί από τη Μusic Row Showcase σε ψηφιακή διανομή από τη Μelodica Art Production. Είναι ένα γλυκό και πολύ ρομαντικό τραγούδι που σε κάνει να νιώθεις ερωτευμένος σαν να είσαι και πάλι 20 χρόνων. Με την ίδια γλύκα και αγνότητα!

-Κινείσαι στο μουσικό μήκος κύματος μιας άλλης εποχής. Πέραν του ότι ‘ταιριάζει’ πολύ με τη φωνή σου, τι είναι αυτό που σε τραβά στο συγκεκριμένο ύφος;

Η αλήθεια που κρύβει ο στίχος, η εμπνευσμένη μελωδική γραμμή σε συνδυασμό με την ομορφιά των φυσικών οργάνων, οι απίστευτες ερμηνείες των τραγουδιστών εκείνης της εποχής. Όλα αυτά δεν μπορούν να μη σε γοητεύσουν.

 

-Τι είδους feedback έχεις από το κοινό που σε ακούει στα live; Γνωρίζει αυτά τα τραγούδια; Τα αγαπά;

Είναι πραγματικά απίστευτο! Είναι μαγική η ενέργεια που μου αφήνει το κοινό σε κάθε μας εμφάνιση. Την κουβαλώ ως και την επόμενη. Είναι δώρο ψυχής. Ακριβώς επειδή αυτή η εποχή κρύβει αληθινό συναίσθημα, όταν κάποιος επιλέξει να έρθει σε ένα από τα προσωπικά μου live, ξέρει πολύ καλά τι θα ακούσει. Έρχεται πολύ συνειδητοποιημένα πλέον.

-Θα ήθελες να πειραματιστείς με κάτι άλλο και αν ναι, τι θα ήταν αυτό;

Προς το παρόν νιώθω ότι έχω πολλά ακόμη να αποκομίσω μελετώντας αυτή την εποχή. Όμως μελλοντικά δεν αποκλείω να το κάνω, αν είναι κάτι που θα με γοητεύσει και θα μου γεμίσει την ψυχή.

 

-Ποιές είναι οι δυσκολίες που έχεις συναντήσει στην πορεία σου μέχρι τώρα και πως τις ξεπέρασες;

Νομίζω πως όταν έχεις στοχοπροσήλωση σε αυτό που κάνεις, οι δυσκολίες που μπορεί να συναντήσεις είναι μέσα στο πλαίσιο του αγώνα για την προσωπική εξέλιξη. Γενικά δεν θα σου έλεγα ότι ανήκω στους “προνομιούχους”, εργάζομαι πάντα σκληρά για να κερδίσω το κάθε βήμα παραπάνω σε αυτό που κάνω. Αυτό με έχει μάθει να μη φοβάμαι τις δυσκολίες και να προσπαθώ πάντα να τις αντιμετωπίζω.

-Που θα ήθελες να φτάσεις με την μουσική σου; Τι θα επιθυμούσες να σκέφτεται το κοινό όταν ακούει το όνομα σου;

Όπου με οδηγήσουν οι δυνάμεις μου. Σίγουρα θα ήθελα να αφήσω ως αποτύπωμα ερμηνείες με προσωπική ταυτότητα και όμορφα τραγούδια με αληθινό μουσικό και στιχουργικό περιεχόμενο. Σε αυτόν τον δρόμο έχω επιλέξει να βαδίζω, αλλά προσπαθώ να μη σκέφτομαι γενικά το μέλλον και να επικεντρώνομαι στη μαγεία της στιγμής.