194473

Την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 ο Πειραιάς θα υποδεχθεί στο Δημοτικό Θέατρο τη μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε αυτόν τον χώρο, με τίτλο “100 Κιθάρες για τον Πειραιά”.

Η πρωτότυπη αυτή συναυλία διοργανώνεται από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, το οποίο πραγματοποιείται με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης.

H συναυλία αυτή θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την κιθάρα ενώνοντας 100 σολίστες της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας (Ε.Κ.Ο.) υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη. Στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα είναι ενταγμένες για τη συγκεκριμένη συναυλία οι τοπικές ορχήστρες του Πειραιά, της Νίκαιας, της Καλλιθέας, του Αγίου Δημητρίου, του Αμαρουσίου, των Δυτικών Προαστίων, του Περιστερίου, της Παιανίας, των Βριλησσίων κ.ά.

Με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα θα συμπράξουν το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical-BMG Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), η σολίστ κιθάρας Μάρω Ραζή και οι βιρτουόζοι των εγχόρδων “String Demons” (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη).

Επίσης συμμετέχουν ο κιθαριστής Μιχάλης Σουρβίνος, ο φλαμενκίστας Σπύρος Τσιώλης, η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, ο ντράμερ Χάρης Παναγιωτόπουλος, ο κοντραμπασίστας Όσβαλντ Αμιράλης κ.ά.

Το πρόγραμμα θα αποτελέσει μια μουσική περιήγηση σε εμβληματικά έργα της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής.