Για 8η χρονιά, η Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ θα κινείται στους ρυθμούς των 17 ομάδων του 8ου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «τα 12 Κουπέ» καθημερινά από την Κυριακή 20 Μαΐου έως και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Ο καθιερωμένος πια θεσμός που εμπνεύστηκε και οργάνωσε η Τατιάνα Λύγαρη έχει σκοπό την ανάδειξη, ενθάρρυνση και προώθηση των νέων καλλιτεχνών της χώρας από όλες τις μορφές της Τέχνης. Πηγή έμπνευσης γι’ αυτό το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ αποτελούν τα 12 κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, όπου νεανικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών.

Στη φετινή διοργάνωση το Θέατρο, ο Κινηματογράφος, τα Εικαστικά και ο Χορός έχουν την τιμητική τους μαζί με ποιητικές αλλά και αφηγηματικές performances. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι αναζητήσεις των νέων καλλιτεχνών αλλά και η θεματολογία των projects μετατοπίζονται σε πιο ανθρωποκεντρικά πεδία. Η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση σε όλες της τις εκφάνσεις, η αποφυγή της μοναξιάς και η ανάγκη για συνύπαρξη, η επίδραση του χρόνου, ο ψυχικός εγκλεισμός και η ανάγκη απελευθέρωσης, η διαχείριση της απώλειας αλλά και ο εναγκαλισμός της ζωής, η επίδραση των αναμνήσεων, οι ποικίλοι αποχαιρετισμοί και τα καλά κρυμμένα συναισθήματα αποτελούν το αντικείμενο έρευνας και ενδιαφέροντος της νέας γενιάς.

Εκτός από τον χώρο του New Wagon, το Φεστιβάλ επεκτείνεται και στα υπόλοιπα βαγόνια και την Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας, προσφέροντας σε καλλιτέχνες και επισκέπτες ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό θέαμα και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου όλες οι Τέχνες συνυπάρχουν σε έναν απρόσμενο χώρο.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Μαΐου με μία ανοιχτή για τους θεατές γενική δοκιμή και παρουσιάζεται καθημερινά έως και τις 3 Ιουνίου από τις 19:30.

Απαραίτητη προϋπόθεση η προμήθεια δελτίων εισόδου. Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances τής κάθε ημέρας από 19:00 μμ. στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.